Ostekake til sommerfesten
Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.
Middels•25 min•8 personer
Ingredienser
Bunn til ostekake
- 2.5 dl havrekjeks
- 3 ss sukker
- 5 ss smeltet TINE® Meierismør
Fyll til ostekake
- 2.5 dl TINE Yoghurt Melon/pasjon
- 2 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 100 g melis
- 2 ss TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 ts vaniljesukker
- 6 plate gelatin
- 3 dl TINE® Kremfløte
Pynt
- 2 dl sitrongelé, (ferdig)
- 1 dl spiselige blomst, (f. eks. ringblomster, blomkarse) - kan sløyfes
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
2
Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
3
Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
4
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
5
Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
6
Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
7
Pynt med spiselige blomster.
TipsDenne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.