Ostekake til sommerfesten

Ostekake til sommerfesten

15
 • Middels
 • 25 min
Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.

Ingredienser

Bunn til ostekake

2 ½ dl havrekjeks
3 ss sukker
5 ss smeltet TINE Meierismør

Fyll til ostekake

2 ½ dl TINE Yoghurt Melon/Pasjonsfrukt
200 g TINE Kremgo® Naturell
100 g melis
2 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

2 dl sitrongelé (ferdig)
1 dl spiselige blomst (f. eks. ringblomster, blomkarse) - kan sløyfes

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  3. Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
  4. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
  5. Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
  6. Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
  7. Pynt med spiselige blomster.
Tips!

Denne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.

Kommentarer

 • Elin

  5 år siden
  Hei igjen, eg lurte på det går an å pynte kaken me blåbær eller bringebær istedenfor ringblomst osv ?

   (0)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   5 år siden
   Hei Elin, Ja det går helt fint å pynte kaken med bringebær eller blåbær. Fint at du er kreativ med pyntingen:) Tips er å pynte rett før serveringen, slik unngår du at fargen fra bærene farger av på gelelokket.

    (0)


 • Elin

  5 år siden
  Hei, denne kaken, trengs den stekes, for eg leste på en kommentar, noen hadde prøvd steking og uten steking, så eg lurer på hva som er best steking eller bare sette den i kjøleskapet uten steking? Grunnen eg spør at eg har planer om å lage denne til min mor på hennes 65 år s dag og eg trenge også tips hva som kan dobles i oppskriften, skal bruke form som er enten 25/26 cm, så kaken må dobles, eg e håpløs når det gjelder slik, noe kan eg men slite me noe

   (5)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Elin, Begge deler er veldig godt:) Selv pleier jeg ikke å steke bunnen - enkelt og greit. Om denne kaken skal dobles, ganger du opp alle ingrediensene med 2. Altså 5 dl havrekjeks, 6 ss sukker, 10 ss smør osv.

    (0)

   • Elin janet

    5 år siden
    Oki, takk for hjelpen =)

     (0)


 • Karen

  5 år siden
  Har laget den både med å steke og uten, og synes den ble best når jeg ikke stekte bunnen, passet bare på at jeg ikke brukte for mye smør så det ikke ble for fett.

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Karen, Takk for tipset. Selv kutter jeg ut sukkeret når bunnen ikke skal stekes, fordi fyllet er søtt og passer godt med den litt salte bunnen :)

    (1)


 • Hege

  5 år siden
  Hei, Har nettopp satt kaken i kjøleskapet, er meget spent på bunnen. Den føltes veldig hard ut før jeg la på fyllet! Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men steinhard ble den...! Får se hvordan den blir, noen andre som har peiling/tips for å unngå å knekke tenner i kakeselskapet? :-)

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Hege, For å unngå at bunnen blir for hard, er det lurt å trykke kakebunnen forsiktig ned i formen. Presser man bunnen hardt ned i formen blir den veldig kompakt og kan bli for hard. Det er også lurt å ikke knuse kjeksen for fint :) Håper kaken ble god, til tross for hard bunn.

    (0)


 • Ove

  6 år siden
  Denne oppskriften var tidligere med havrekjeks. Vil resultatet bli forskjellig med lettkokt kontra langkokt havregryn?

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei. Det går fint å erstatte havregryn med havrekjeks. Når det gjelder forskjellen på lettkokte havregryn og store havregryn, ville jeg valgt de lettkokte havregrynene. De er delt og valset, og krever derfor ikke så mye behandling og tyggemotstand som de store, som bare er valset.

    (0)


 • Gjespa

  8 år siden
  Under overskrifta PYNT står det berre 2 dl.....men ikkje av kva. Eg reknar med dei meiner 2dl gele.... eller?

   (0)

  • Anne-Mette Kahrs,

   8 år siden
   Hei, Gjespa! Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen. Ja, du har helt rett, det skal være gele. Nå har vi rettet opp :o)

    (0)

   • patricia

    6 år siden
    Hei så på oppskrifte at den kan pyntes med spiselig blømster?? hvor finne jg det da?. mvh Patricia knudseN

     (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

     6 år siden
     Hei Patrica! Dette finner du i grønnsaksdisken på utvalgte matbutikker. På sommeren kan du finne blomster ute i naturen eller i hagen, feks ringblomster eller kløver.

      (0)


Det er mye kjærlighet i god mat