
Ostekake til sommerfesten
Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.

Ingredienser
Antall porsjoner
8
Fyll til ostekake
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
- 2
Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
- 3
Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
- 4
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
- 5
Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
- 6
Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
- 7
Pynt med spiselige blomster.
Tips
Denne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.