Ostekake til sommerfesten

Ostekake til sommerfesten

15
  • Middels
  • 25 min
Dette er oppskrift på den ultimate ostekaken fra Paul Löve, kjent som Sweet Paul! Yoghurt med melon og pasjonsfrukt gir en frisk og herlig smak. For å sette et ekstra sommerlig preg på legger vi på et lokk med gelé og pynter vakkert med spiselige blomster.

Ingredienser

Bunn til ostekake

2 ½ dl havrekjeks
3 ss sukker
5 ss smeltet TINE Meierismør

Fyll til ostekake

2 ½ dl TINE Yoghurt Melon/Pasjonsfrukt
200 g TINE Kremgo® Naturell
100 g melis
2 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ts vaniljesukker
6 plater gelatin
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

2 dl sitrongelé (ferdig)
1 dl spiselige blomst (f. eks. ringblomster, blomkarse) - kan sløyfes

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
    2. Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
    3. Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
    4. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
    5. Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
    6. Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
    7. Pynt med spiselige blomster.
Tips

Denne kaken er holdbar i kjøleskapet ca. 1 uke og passer godt å ha til uventede gjester på sommerterrassen.

Kommentarer

  • Elin

    5 år siden
    Hei igjen, eg lurte på det går an å pynte kaken me blåbær eller bringebær istedenfor ringblomst osv ?

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      5 år siden
      Hei Elin, Ja det går helt fint å pynte kaken med bringebær eller blåbær. Fint at du er kreativ med pyntingen:) Tips er å pynte rett før serveringen, slik unngår du at fargen fra bærene farger av på gelelokket.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat