Ostekake til sommerfesten
Middels•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn til ostekake
-
2 ½ dlhavrekjeks
-
3 sssukker
-
5 sssmeltet TINE® Meierismør
Fyll til ostekake
-
2 ½ dlTINE Yoghurt Melon/pasjon
-
2 pakker
-
100 gmelis
-
2 ss
-
2 tsvaniljesukker
-
6 platergelatin
-
3 dl
Pynt
-
2 dlsitrongelé (ferdig)
-
1 dlspiselige blomst (f. eks. ringblomster, blomkarse) - kan sløyfes
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter. Eller avlang form om oppskriften økes eller minskes. Forvarm ovnen til 175 °C.
-
2
Bland alt til bunnen og trykk det ut i smurt form. Stek bunnen gyllen i ca. 15 minutter. Avkjøl.
-
3
Rør osten myk med melk, yoghurt og melis.
-
4
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland smeltet gelatin med ost- og yoghurtmassen.
-
5
Visp kremfløte og bland forsiktig med ostemassen. Hell fyllet over bunnen og la stå på et kjølig sted til det har stivnet.
-
6
Lag gelé etter anvisning på pakken. Husk at den skal være avkjølt før du fordeler ca. 2 dl over ostekaken som er stivnet ferdig. Sett så kaken kjølig igjen for at gelélokket skal stivne.
-
7
Pynt med spiselige blomster.