Skip to main content

Ostekake med bærtopp

Middels
40min

Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.

4.3
(31)
Next ImageOstekake med bærtopp

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Bunn:

1 pakke
digestive kjeks

Geletopp:

0.5 l
bær (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.

  2. Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.

  3. Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.

  4. Legg bærene pent oppå fyllet.

  5. Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.

    Tips

    Pynt med sitronmelisse ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Prøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter