Ostekake med bærtopp
Smaksrik ostekake med bær og gele. Du bør lage den dagen før den skal serveres for å få tid til at både fyll og gelelokk stivner.
Middels•40 min•10 personer
Ingredienser
Bunn:
- 1 pakke digestive kjeks
- 75 g TINE® Meierismør
Fyll:
- 2 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 1 dl gelesukker
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
Geletopp:
- 0.5 l bær, (f.eks. bringebær, jordbær, blåbær)
- 3 dl Piano® Rød Gelé
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform med løs kant, 24 cm i diameter.
2
Knus kjeksene. Smelt smøret og hell i kjeksene. Bland godt. Trykk smuleblandingen i kakeformen.
3
Kok opp 1 dl Crème Fraîche med gelesukkeret og la det koke i 1/2 minutt. Bland i resten av Crème Fraîche og kesam. Legg fyllet over bunnen. Sett formen i kjøleskap for å stivne.
4
Legg bærene pent oppå fyllet.
5
Smelt geleen forsiktig og la den avkjøles til den begynner å tykne. Fordel geleen over bærene og sett kaken kaldt. Oppbevar kaken i kjøleskap.
TipsPynt med sitronmelisse ved servering.
TipsPrøv gjerne også bringebærgele og friske bringebær til denne kaken.