Ostekake i glass
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
150 gusøtet havrekjeks
-
1 ss
-
2 sssukker
Ostekrem:
-
100 g
-
1 stkvaniljestang
-
2 ssmelis
-
3 dl
-
1 pakkesitrongelé
Pynt:
-
1 stkgranateple
Slik gjør du det
-
1
Finn frem 4 fine glass.
Bunn:
-
2
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.
-
3
Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
Ostekrem:
-
4
Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.
-
5
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.
-
6
Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.
Pynt:
-
7
Ta ut kjernene av granateple. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.