Håndkle og blad
Enkle porsjonsostekaker
(1616)

Enkle porsjonsostekaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er oppskriften på porsjonsostekaker. Ostekremen har en frisk smak av sitron. Servert med granateplekjerner på toppen, blir dette en veldig god dessert. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

150 gusøtet havrekjeks
1 ssTINE Meierismør
2 sssukker

Ostekrem:

100 gTINE Kremgo’® Naturell
1 stkvaniljestang
2 ssmelis
3 dlTINE Kremfløte
1 pakkesitrongelé

Pynt:

1 stkgranateple
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finn frem 4 fine glass.
    1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.
    2. Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
    1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.
    2. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.
    3. Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.
    1. Ta ut kjernene av granateple. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.
Blått hjerte
Tips!

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat