Enkle porsjonsostekaker

Enkle porsjonsostekaker

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Dette er oppskriften på porsjonsostekaker. Ostekremen har en frisk smak av sitron. Servert med granateplekjerner på toppen, blir dette en veldig god dessert. Oppskriften gir ca. 4 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

150 g usøtet havrekjeks
1 ss TINE Meierismør
2 ss sukker

Ostekrem:

100 g TINE Kremgo’® Naturell
1 stk vaniljestang
2 ss melis
3 dl TINE Kremfløte
1 pakke sitrongelé

Pynt:

1 stk granateple

Slik gjør du det

    1. Finn frem 4 fine glass.
  1. Bunn:

    1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.
    2. Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
  2. Ostekrem:

    1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.
    2. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.
    3. Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.
  3. Pynt:

    1. Ta ut kjernene av granateple. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.
Tips!

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron. 

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat