Skip to main content

Ostekake i glass

Enkel
45min

Oppskrift på enkle porsjonsostekaker med frisk smak av sitron og granateple. En veldig god dessert!

3.9
(35)
Next ImageOstekake i glass

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bunn:

150 g
usøtet havrekjeks
2 ss
sukker

Ostekrem:

1 stk
vaniljestang
2 ss
melis
1 pakke
sitrongelé

Pynt:

1 stk
granateple

Fremgangsmåte

  1. Finn frem 4 fine glass.

Bunn:

  1. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.

  2. Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.

Ostekrem:

  1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.

  2. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.

  3. Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.

Pynt:

  1. Ta ut kjernene av granateple. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter