
Ostekake i glass
Oppskrift på enkle porsjonsostekaker med frisk smak av sitron og granateple. En veldig god dessert!

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ostekrem:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem 4 fine glass.
Bunn:
- 2
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin, eller putt i en pose og kjevle over.
- 3
Ha kjekssmuler sammen med sukker og smør i en stekepanne, og rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene er ferdige når de er gylne. La kjekssmulene avkjøles på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig fett absorberes. Dette kan forberedes i god tid før desserten skal serveres.
Ostekrem:
- 4
Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Rør sammen kremost, melis og vaniljefrø. Pisk kremfløte til krem, og vend forsiktig inn i ostemassen.
- 5
Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halve vannmengden. Avkjøl, og ha geléen i kremen. Bland godt sammen.
- 6
Ha kjekssmuler i serveringsglass og fordel ostekrem over. La det stivne, og gjenta alt en gang til, helt til glasset er fylt opp.
Pynt:
- 7
Ta ut kjernene av granateple. Server porsjonsostekakene med granateplekjerner på toppen.
Tips
Du kan gjerne bruke gelé med andre smaker enn sitron.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



