Ostekake med lime
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
175 ghavrekjeks
-
75 g
-
3 ssbrunt sukker
-
1 tskanel
Fyll:
-
1 stklime (skall av)
-
2 pakker
-
2 stkegg
-
3 sssukker
-
2 sslimesaft
-
1 sshvetemel
Pynt:
-
1 dlsukker
-
1 dlvann
-
1 stklime (skall av)
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Kjør kjeksen i en foodprosessor, slik at den knuses fint. Smelt smøret. Bland kjeksen med sukker, kanel og smeltet smør. Fordel blandingen i kakeformen, og press den hardt sammen i bunnen og opp langs kanten.
-
3
Riv skallet av limen (kun det grønne). Visp sammen kremost og egg, og visp deretter i sukker, limesaft og limeskall. Vend i hvetemel, og hell blandingen over kjeksbunnen. Stek på nederste rille i ca 20 minutter. Avkjøl kaken.
Pynt:
-
4
Riv skallet av limen (kun det grønne). Kok opp sukker og vann. Ta kjelen av varmen, og tilsett limestrimlene. La strimlene trekke i sukkervannet i ca 5 minutter. Legg dem deretter på et kjøkkenhåndkle.
-
5
Pynt den avkjølte kaken med limestrimler, og gjerne et melisdryss, og server.