Hjerteostekake med sjokolade

Hjerteostekake med sjokolade

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 70 min
Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

1 ½ dl hvetemel
3 ss kakao
1 ⅒ dl semulegryn
1 dl melis
125 g TINE Meierismør

Fyll:

225 g TINE Kremgo’® Naturell
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
2 stk egg
6 ss melis
100 g kokesjokolade
1 stk sitron

Pynt:

50 g revet sjokolade
½ dl rips eller andre friske bær

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.
  1. Bunn:

    1. Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Fyll:

    1. Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.
    2. Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.
  3. Pynt:

    1. Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.
Tips!

Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hanne

    11 måneder siden
    Hei jeg har tenkt å lage denne kaken og lurer på hva slags sjokolade man kan bruke som pynt på toppen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Hanne,

      Her kan du velge den sjokoladen du ønsker å bruke :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat