Hjerteostekake med sjokolade

Hjerteostekake med sjokolade

2
13
Enkel70 min
Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

  • 1 ½ dl
    hvetemel
  • 3 ss
    kakao
  • 1 ⅒ dl
    semulegryn
  • 1 dl
    melis
  • 125 g

Fyll:

Pynt:

  • 50 g
    revet sjokolade
  • ½ dl
    rips eller andre friske bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.

Bunn:

  1. 2

    Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyll:

  1. 3

    Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.

  2. 4

    Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.

Pynt:

  1. 5

    Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.

Tips

Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Del denne oppskriften: