Skip to main content

Hjerteostekake med sjokolade

Enkel
1t 10min

Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

4.0
(14)
Next ImageHjerteostekake med sjokolade

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

1.5 dl
hvetemel
3 ss
kakao
1.1 dl
semulegryn
1 dl
melis

Fyll:

2 stk
egg
6 ss
melis
100 g
kokesjokolade
1 stk
sitron

Pynt:

50 g
revet sjokolade
0.5 dl
rips eller andre friske bær

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.

Bunn:

  1. Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.

Fyll:

  1. Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.

  2. Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.

Pynt:

  1. Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter