
Hjerteostekake med sjokolade
Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Fyll:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.
Bunn:
- 2
Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
Fyll:
- 3
Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.
- 4
Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.
Pynt:
- 5
Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.
Tips
Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



