Hjerteostekake med sjokolade

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Bunn:

1 ½ dlhvetemel
3 sskakao
1 ⅒ dlsemulegryn
1 dlmelis
125 gTINE Meierismør

Fyll:

225 gTINE Kremgo’® Naturell
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
2 stkegg
6 ssmelis
100 gkokesjokolade
1 gsitron

Pynt:

50 grevet sjokolade
½ dlrips eller andre friske bær

Slik gjør du det

    1. Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Bunn:

    1. Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Fyll:

    1. Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.
    2. Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.
  • Pynt:

    1. Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.

Tips:

Ostekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.

Kommentarer

  Legg til kommentar