Hjerteostekake med sjokolade
Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
Bunn:
- 1.5 dl hvetemel
- 3 ss kakao
- 1.1 dl semulegryn
- 1 dl melis
- 125 g TINE® Meierismør
Fyll:
- 225 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1.5 dl TINE® Yoghurt Naturell
- 2 stykk egg
- 6 ss melis
- 100 g kokesjokolade
- 1 stykk sitron
Pynt:
- 50 g revet sjokolade
- 0.5 dl rips, eller andre friske bær
Slik gjør du
1
Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.
Bunn:
1
Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
Fyll:
1
Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.
2
Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.
Pynt:
1
Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.
TipsOstekaken kan gjerne lages dagen før den skal serveres. La den stå i formen i kjøleskapet over natten.