Hjerteostekake med sjokolade
Enkel•70 min min
Denne hjerteostekaken består av en sprø sjokoladebunn som er fylt med deilig sjokoladebitfyll. Oppskriften holder til ca. 10 biter ostekake.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
1 ½ dlhvetemel
-
3 sskakao
-
1 ⅒ dlsemulegryn
-
1 dlmelis
-
125 g
Fyll:
-
225 g
-
1 ½ dl
-
2 stkegg
-
6 ssmelis
-
100 gkokesjokolade
-
1 stksitron
Pynt:
-
50 grevet sjokolade
-
½ dlrips eller andre friske bær
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en springform, ca. 24 cm i diameter, eller en hjerteformet paiform. Sett stekeovnen på 175 °C.
Bunn:
-
2
Sikt mel og kakao i en bolle. Rør inn semulegryn og melis. Tilsett smør og smuldre det hele sammen. Trykk deigen i formen. Prikk den med en gaffel, og stek den på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
Fyll:
-
3
Bland sammen kremost, yoghurt, egg og melis i en bolle. Hakk sjokolade grovt. Riv skall av sitron (kun det gule). Rør inn sjokoladebiter og sitronskall.
-
4
Ha blandingen i paiskallet, og stek kaken videre på nederste rille i 35-45 minutter, eller til fyllet er lett gyllent og så vidt har stivnet.
Pynt:
-
5
Avkjøl i formen. Pynt kaken med revet sjokolade og rips.