Oppskrift på veldig god og enkel dessert - Ostekakekrem
9

Marias ostekakekrem

(69)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ostekakekrem

1 stkvaniljestang, frøene av
3 dlTINE Kremfløte
2 begerTINE Kremgo’® Naturell, romtemperert
2 dlmelis
2 tssitronsaft (kan sløyfes)

Bunnen

150 gBixit-kjeks eller annen god kjeks
3 ssTINE Meierismør
2 tskanel

Ved servering

1 kurvferske jordbær eller andre bær

Slik gjør du det

  • Ostekakekrem

    1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.
  • Bunnen

    1. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.
  • Ved servering

    1. Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.

Tips:

Varier kremen til slik du ønsker den ved å tilsette f.eks. Daim-kuler, hakket sjokolade, frosne eller friske bær, appelsinsaft i stedet for sitronsaft osv.

Kommentarer