Veldig god og enkel dessert - Ostekakekrem

Marias ostekakekrem

9
96
Enkel15 min
Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekakekrem

Bunnen

Ved servering

  • 1 kurv
    ferske jordbær eller andre bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.

Bunnen

  1. 2

    Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.

    Tips

    Hvis du ønsker det, kan du gjerne grovhakke ca. 75 g mandler eller valnøtter og blande i bunnen.

Ved servering

  1. 3

    Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.

Tips

Varier kremen til slik du ønsker den ved å tilsette f.eks. Daim-kuler, hakket sjokolade, frosne eller friske bær, appelsinsaft i stedet for sitronsaft osv.

Del denne oppskriften: