Veldig god og enkel dessert - Ostekakekrem

Marias ostekakekrem

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 15 min
Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekakekrem

1 stk vaniljestang , frøene av
3 dl TINE Kremfløte
2 beger TINE Kremgo’® Naturell , romtemperert
2 dl melis
2 ts sitronsaft (kan sløyfes)

Bunnen

150 g Bixit-kjeks eller annen god kjeks
3 ss TINE Meierismør
2 ts kanel

Ved servering

1 kurv ferske jordbær eller andre bær

Slik gjør du det

    1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.
  1. Bunnen

    1. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.
      Tips!

      Hvis du ønsker det, kan du gjerne grovhakke ca. 75 g mandler eller valnøtter og blande i bunnen.

  2. Ved servering

    1. Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.
Tips!

Varier kremen til slik du ønsker den ved å tilsette f.eks. Daim-kuler, hakket sjokolade, frosne eller friske bær, appelsinsaft i stedet for sitronsaft osv.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sofie

    2 år siden
    Hei! Hvor lenge kan denne desserten stå i kjøleskapet? Da tenker jeg på hvor mange dager :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sofie, Den holder seg godt i kjøleskapet i noen timer, men om du ønsker å oppbevare det i flere dager anbefaler jeg deg og oppbevare kremen i kjøleskapet og anrette retten med kjeksen før servering :) kjeksen trekker til seg fuktighet og blir myk når det står lenge. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Natalie

    3 år siden
    Hei. Kan denne lages dagen i forveien helt klar i glasset og bare serveres rett fra kjølen? :)

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Natalie, Det går helt fint å lage denne desserten dagen før du skal servere den. Husk bare å dekke glassene godt til, slik at de ikke tar smak fra noe av det andre i kjøleskapet ditt. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Mette

    4 år siden
    Kan ostekakekremen og bunnen lages dagen i forveien og så legge det lagvis i glass dagen etter rett før servering?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Mette Det kan du fint gjøre. :)

      Kommenter  (2)


  • Mumsen

    6 år siden
    Dette var en god dessert!!!! Takk for fin oppskrift

    Kommenter  (8)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Enig med deg, "Mumsen" - dette er en veldig god dessert! Faktisk så god at den har blitt en av mine favoritter - mye takket være at den er så enkel å få til! ALLE jeg har servert den til, har elsket den! :) Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (3)


  • Mari K.

    6 år siden
    Denne lagde jeg i helgen til gjestene mine. Den var kjempe enkel å lage og helt ekstremt god! Veldig godt mottatt av alle 6 rundt bordet! Skal garantert lages flere ganger!

    Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat