Marias ostekakekrem
Enkel•15 min min
Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekakekrem
-
1 stkvaniljestang , frøene av
-
3 dl
-
250 gTINE Kremgo® Naturell , romtemperert
-
2 dlmelis
-
2 tssitronsaft (kan sløyfes)
Bunnen
-
150 gBixit-kjeks eller annen god kjeks
-
3 ss
-
2 tskanel
Ved servering
-
1 kurvferske jordbær eller andre bær
Slik gjør du det
-
1
Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.
Bunnen
-
2
Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.
Tips
Hvis du ønsker det, kan du gjerne grovhakke ca. 75 g mandler eller valnøtter og blande i bunnen.
Ved servering
-
3
Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.