Oppskrift på Himmelsk lapskaus
1

Himmelsk lapskaus

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

Himmelsk lapskaus

2 stkappelsiner
1 stkbanan
2 stkkiwi
2 stkrøde epler
200 gblå druer
1 boks(300g) ananas i egen saft

Sukkerlake

2 dlvann
1 dlsukker

Råkrem

2 stkegg
1 dlsukker
3 dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.
    2. Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.
    3. Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.
  • Råkrem

    1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.

      Tips:

      Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.

Tips:

Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Kommentarer