Himmelsk lapskaus

Himmelsk lapskaus

1
52
Enkel15 min
Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Himmelsk lapskaus

  • 2 stk
    appelsiner
  • 1 stk
    banan
  • 2 stk
    kiwi
  • 2 stk
    røde epler
  • 200 g
    blå druer
  • 1 boks
    (300g) ananas i egen saft

Sukkerlake

  • 2 dl
    vann
  • 1 dl
    sukker

Råkrem

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.

  2. 2

    Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.

  3. 3

    Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.

Råkrem

  1. 4

    Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.

    Tips

    Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.

Tips

Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Del denne oppskriften: