
Himmelsk lapskaus
Enkel•15 min min
Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
Himmelsk lapskaus
-
2 stkappelsiner
-
1 stkbanan
-
2 stkkiwi
-
2 stkrøde epler
-
200 gblå druer
-
1 boks(300g) ananas i egen saft
Sukkerlake
-
2 dlvann
-
1 dlsukker
Råkrem
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.
-
2
Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.
-
3
Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.
Råkrem
-
4
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.
Tips
Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.