Himmelsk lapskaus

Himmelsk lapskaus

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 15 min
Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

Himmelsk lapskaus

2 stk appelsiner
1 stk banan
2 stk kiwi
2 stk røde epler
200 g blå druer
1 boks (300g) ananas i egen saft

Sukkerlake

2 dl vann
1 dl sukker

Råkrem

2 stk egg
1 dl sukker
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.
    2. Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.
    3. Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.
  1. Råkrem

    1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.
      Tips!

      Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.

Tips!

Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Siri

    7 år siden
    En fantastisk god dessert :-) Det som også er godt til denne er litt mandler som ristes litt på pannen og drysses over. Denne desserten en tradisjon hos oss 2. juledag etter en herlig sursteik.

    Kommenter  (20)


Det er mye kjærlighet i god mat