En himmelsk munnfull

En himmelsk munnfull

2
23
Middels30 min
Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 plater
    gelatin
  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    sukker
  • ½ dl
    vann
  • 1 dl
    sherry
  • 20 stk
    cocktailbær , røde og grønne
  • 20 stk
    mandler eller andre nøtter
  • 50 g
    kokesjokolade (en halv plate)
  • 3 dl

Til pynt

  • 4 stk
    cocktailbær , røde og grønne
  • 10 stk
    hasselnøtter
  • 10 g
    kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.

  2. 2

    Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.

  3. 3

    Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.

  4. 4

    Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.

  5. 5

    Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.

Tips

Når du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.

Del denne oppskriften: