En himmelsk munnfull

En himmelsk munnfull

Kommentarer 2
  • Middels
  • 30 min
Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 plater gelatin
2 stk egg
1 dl sukker
½ dl vann
1 dl sherry
20 stk cocktailbær , røde og grønne
20 stk mandler eller andre nøtter
50 g kokesjokolade (en halv plate)
3 dl TINE Kremfløte

Til pynt

4 stk cocktailbær , røde og grønne
10 stk hasselnøtter
10 g kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.
    2. Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.
    3. Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.
    4. Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.
    5. Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.
Tips!

Når du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Siv

    3 år siden
    Jeg byttet ut sherryen med bayleys, knallgodt , mmmm 😉

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Siv, Takk for godt tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat