En himmelsk munnfull
Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Middels•30 min•6 personer
Ingredienser
- 6 plate gelatin
- 2 stykk egg
- 1 dl sukker
- 0.5 dl vann
- 1 dl sherry
- 20 stykk cocktailbær, , røde og grønne
- 20 stykk mandler, eller andre nøtter
- 50 g kokesjokolade, (en halv plate)
- 3 dl TINE® Kremfløte
Til pynt
- 4 stykk cocktailbær, , røde og grønne
- 10 stykk hasselnøtter
- 10 g kokesjokolade
Slik gjør du
1
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.
2
Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.
3
Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.
4
Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.
5
Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.
TipsNår du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.