Skip to main content

En himmelsk munnfull

Middels
30min

Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

3.7
(47)
Next ImageEn himmelsk munnfull

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 plate
gelatin
2 stk
egg
1 dl
sukker
0.5 dl
vann
1 dl
sherry
20 stk
cocktailbær, røde og grønne
20 stk
mandler eller andre nøtter
50 g
kokesjokolade (en halv plate)

Til pynt

4 stk
cocktailbær, røde og grønne
10 stk
hasselnøtter
10 g
kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.

  2. Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.

  3. Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.

  4. Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.

  5. Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Når du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter