Håndkle og blad
En himmelsk munnfull
(2020)

En himmelsk munnfull

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

6 platergelatin
2 stkegg
1 dlsukker
½ dlvann
1 dlsherry
20 stkcocktailbær, røde og grønne
20 stkmandler eller andre nøtter
50 gkokesjokolade (en halv plate)
3 dlTINE Kremfløte

Til pynt

4 stkcocktailbær, røde og grønne
10 stkhasselnøtter
10 gkokesjokolade
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.
  2. Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.
  3. Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.
  4. Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.
  5. Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.
Blått hjerte
Tips!

Når du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat