En himmelsk munnfull
Middels•30 min min
Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 platergelatin
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
½ dlvann
-
1 dlsherry
-
20 stkcocktailbær , røde og grønne
-
20 stkmandler eller andre nøtter
-
50 gkokesjokolade (en halv plate)
-
3 dl
Til pynt
-
4 stkcocktailbær , røde og grønne
-
10 stkhasselnøtter
-
10 gkokesjokolade
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.
-
2
Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.
-
3
Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.
-
4
Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.
-
5
Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.