Oppskrift på Sherryfromasj
0

Sherryfromasj

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Antall porsjoner

Ingredienser

5 platergelatin
2 stkegg
3 sssukker
1 dlsherry
½ dlvann
4 dlTINE Kremfløte

Pynt

100 gbringebær
2 dlTINE Kremfløte
2 stkmynteblader eller sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
    2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
    3. Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
    4. Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
    5. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.

Tips:

Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.

Kommentarer