Sherryfromasj
Utførelse
EnkelTid
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
5 plater | gelatin |
2 stk | egg |
3 ss | sukker |
1 dl | sherry |
½ dl | vann |
4 dl | TINE Kremfløte |
Pynt
100 g | bringebær |
2 dl | TINE Kremfløte |
2 stk | mynteblader eller sitronmelisse |
Slik gjør du det
- Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
- La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
- Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
- Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
- Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.
Tips:
Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.