Sherryfromasj
Enkel•30 min min
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 platergelatin
-
2 stkegg
-
3 sssukker
-
1 dlsherry
-
½ dlvann
-
4 dl
Pynt
-
100 gbringebær
-
2 dl
-
2 stkmynteblader eller sitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
-
2
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
-
3
Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
-
4
Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
-
5
Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.