Sherryfromasj

Sherryfromasj

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Antall porsjoner

Ingredienser

5 plater gelatin
2 stk egg
3 ss sukker
1 dl sherry
½ dl vann
4 dl TINE Kremfløte

Pynt

100 g bringebær
2 dl TINE Kremfløte
2 stk mynteblader eller sitronmelisse

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
    2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
    3. Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
    4. Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
    5. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.
Tips!

Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat