Sherryfromasj

Sherryfromasj

0
15
Enkel30 min
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 plater
    gelatin
  • 2 stk
    egg
  • 3 ss
    sukker
  • 1 dl
    sherry
  • ½ dl
    vann
  • 4 dl

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.

  2. 2

    La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.

  3. 3

    Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.

  4. 4

    Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.

  5. 5

    Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.

Tips

Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.

Del denne oppskriften: