Sherryfromasj
Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.
Enkel•30 min•6 personer
Ingredienser
- 5 plate gelatin
- 2 stykk egg
- 3 ss sukker
- 1 dl sherry
- 0.5 dl vann
- 4 dl TINE® Kremfløte
Pynt
- 100 g bringebær
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 2 stykk mynteblad, eller sitronmelisse
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.
2
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.
3
Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.
4
Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.
5
Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.
TipsHvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.