
Sitronfromasj med bær
En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- 2
Visp egg og sukker til eggedosis.
- 3
Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
Tips
Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.
- 4
Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
- 5
Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
- 6
Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.
Tips
Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.