Skip to main content

Sitronfromasj med bær

Middels
15min

En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

3.8
(432)
Next ImageSitronfromasj med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 plate
gelatin
2 stk
egg
4 ss
sukker
1 stk
sitron (saft og revet skall av)
2 ss
sukker
2 ss
revet sitronskall

Fyll

3 dl
jordbær

Fremgangsmåte

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis.

  3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.

    Tips

    Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

  4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.

  5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.

  6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter