Dronning Maud fromasj (Haugesunddessert)
Middels•60 min min
Kjært barn har mange navn. Denne festdesserten ble kreert til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i Haugesund på deres kroningsferd i 1906. Derfor kalles den også av mange for Haugesundsdessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 platergelatin
-
1 platedronningsjokolade evt. annen kokesjokolade
-
6 dl
-
5 stkeggeplommer
-
5 sssukker
-
½ dlportvin
Slik gjør du det
-
1
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finriv sjokoladen. Visp fløten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem.
-
2
Klem vannet av gelatinen og smelt de i ½ dl kokende varmt vann. Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
-
3
Legg fromasjkrem og revet sjokolade lagvis i husets fineste dessertbolle. La fromasjen stivne i kjøleskapet. Strø revet sjokolade over og server.