Appelsinfromasj Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.
Slik gjør du Behold skjermen på Behold skjermen på
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.
4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
Appelsin- og klementinsalat 7. Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.
8. Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.