Appelsinfromasj
Middels•130 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fromasj
-
6 platergelatin
-
½ dlkokende varmt vann
-
3 stkegg
-
6 sssukker
-
3 dl
-
1 stkappelsin (saft og revet skall av)
Appelsin- og klementinsalat
-
2 stkappelsiner
-
2 stkklementiner
-
2 dlappelsinjuice (fra frukten)
-
1 dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
-
3
Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.
-
4
Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
-
5
Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
-
6
Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
Appelsin- og klementinsalat
-
7
Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.
-
8
Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.