Appelsinfromasj

Appelsinfromasj

Kommentarer 16
  • Middels
  • 25 min
Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fromasj med appelsin

6 plater gelatin
½ dl kokende varmt vann
3 stk egg
6 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
1 stk appelsin (saft og revet skall av)

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
    3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den.
    4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
    5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
    6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Eva

    10 måneder siden
    Denne fromasjen smaker nydelig . Men jeg tilsatte mer appelsinsaft enn det som står i oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Eva,

      Så bra det smakte og det er flott å høre at du tilpasser oppskriften etter dine egne ønsker :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Ingrid

    3 år siden
    Hva er på toppen her? Rå appelsinsaft? Er enig i at det er for lite appelsinsmak her, jeg brukte to appelsiner (skall og saft) + en halv sitron (skall og saft) og enda burde jeg hatt mer. Det burde også stått i oppskriften når appelsinsaften skal i.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingrid, Du har helt rett i at det er appelsinsaft som er på toppen av desserten på bildet. Det vil variere litt hvor saftige og hvor mye appelsiner smaker, alt ettersom hvor man er i sesongen. Man må derfor smake til "smeten" underveis i prosessen til man får den smaken man ønsker. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Emilie

    5 år siden
    Når skal man ta i appelsinsaften?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Emilie. Saften tilsettes sammen med det revne skallet. Det skal vi få inn i fremgangsmåten.

      Kommenter  (3)


  • Mette

    5 år siden
    Kan denne lages ferdig i porsjonsglass dagen i forveien ?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Mette! Fromasjen kan veldig fint lages dagen i forveien, og gjerne i porsjonsglass.

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Det ble en deilig fromasj. Kommer til å lage den igjen, men med litt mere appelsinsaft.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Ja, denne fromasjen smaker fantastisk. Siden appelsiner varierer i størrelse og smak, kan man smake til fromasjblandingen med appelsin før den settes kaldt for å stivne.

      Kommenter  (0)


  • nina

    5 år siden
    Må man ha egg i? Eller går det an å lage uten? Hva gjør egga som ev gjør at de må i?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Nina! Fromasj med blanding av egg og fløte gjør at fromasjen ikke blir så mektig som når du bare bruker kremfløte. Ha en god dag videre!

      Kommenter  (0)


  • Wenche

    5 år siden
    Appelsinfromasj er kjempegodt! Når og hva skal appelsinen blandes i? Har problemer med at alt skiller seg når jeg prøver å lage fromasj, og gelantinen blir liggende i klumper under den fine overflaten av egg og krem. Har noen tips om hvordan man unngår det?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei. Gelatin kan være litt ugreit. Beste tipset er å smelte gelatinen i varm væske. I denne oppskriften ville jeg ha varmet opp appelsinsaften i en liten kjele, og så smelte "utvannede" gelatinplater i varm appelsinsaft. Kjøl litt ned og bland dette inn forsiktig inn i kremblandingen.

      Kommenter  (0)


  • emma

    7 år siden
    litt mere syre frex sitron og legg til en eller 2 apelsiner elers supergod vis det blir rester av kremm fløten visp krem bland med apelsin og sitron og ha en klæsj på toppen ;) naam!

    Kommenter  (1)


  • Benthe

    7 år siden
    Det er litt lite appelsinsaft i denne oppskrifta. Legg til ei appelsin til for å få friskare smak, og gjerne safta av ei halv sitron. Ellers god oppskrift!

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat