Skip to main content

Appelsinfromasj

Middels
2t 10min

Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

3.6
(141)
Next ImageAppelsinfromasj

Ingredienser

Antall porsjoner

Fromasj

6 plate
gelatin
0.5 dl
kokende varmt vann
3 stk
egg
6 ss
sukker
1 stk
appelsin (saft og revet skall av)

Appelsin- og klementinsalat

2 stk
appelsin
2 stk
klementin
2 dl
appelsinjuice (fra frukten)
1 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.

  3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.

  4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.

  5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.

  6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.

Appelsin- og klementinsalat

  1. Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.

  2. Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter