Appelsinfromasj

Appelsinfromasj

22
  • Middels
  • 130 min
Herlig frisk fromasj som passer perfekt å servere som påskedessert eller dessert til sommerfesten, så vel som en ekstra god avrunding på søndagsmiddagen.

Ingredienser

Fromasj

6 plater gelatin
½ dl kokende varmt vann
3 stk egg
6 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
1 stk appelsin (saft og revet skall av)

Appelsin- og klementinsalat

2 stk appelsiner
2 stk klementiner
2 dl appelsinjuice (fra frukten)
1 dl sukker

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
    3. Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften av den. Ha dette opp i røren og vend forsiktig inn.
    4. Klem vannet ut av gelatinen og legg platene tilbake i den tomme bollen. Sett bollen i mikrobølgeovn ved full effekt i ca. 20 sek. Da smelter gelatinen. Rør litt. Hvis du ikke har mikrobølgeovn heller du ca. ½ dl kokende vann over de oppbløtte platene, da løser de seg opp. Rør litt.
    5. Rør den oppløste gelatinen forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen og revet appelsinskall. Hell blandingen i en serveringsbolle eller kuvertskåler.
    6. Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver og skall.
  1. Appelsin- og klementinsalat

    1. Skjær skallet av appelsin og klementin og skjær ut fileter mellom hinnene.
    2. Press resten av saften over i en lite kjele og kok opp med sukker. Reduser til ca. halv mengde. Avkjøl før servering og vend med sitrusfiletene. Topp fromasjene med appelsin- og klementinsalat.

Kommentarer

  • Beate

    10 dager siden
    Fromasjen min skilte seg. Hva har jeg gjort galt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 dager siden
      Her er det viktig at når krem og dosis er pisket, er det viktig at de øvrige ingrediensene blir vendt inn. Ikke pisket inn.

      Skilte den seg før eller etter du hadde i gelantinen?

       (0)

      • Beate

        7 dager siden
        Takk for svar😊Prøvde å vende inn. Den skilte seg i kjøleskapet. Mulig det var gelatin som sank ned?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          1 dager siden
          Husk også at gelantinen ikke skal være rykende varm når den helles i.

          Øvelse gjør mester, så prøv gjerne igjen! :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat