Skip to main content

Råkrem med fruktsalat

Enkel
30min

Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker.

3.5
(94)
Next ImageRåkrem med fruktsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Sukkerlake

1 dl
sukker
1 dl
vann
1.5 dl
ananassaft fra boksen med hermetisk ananas
5 stk
stjerneanis
1 stk
kanelstang
1 stk
vaniljestang

Fruktsalat

3 stk
appelsin
2 stk
banan
2 stk
kiwi
200 g
hermetisk ananas (1 boks)
3 stk
fiken
100 g
røde drue
100 g
grønne drue
100 g
jordbær

Råkrem

2 stk
egg
1 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.

  2. Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.

  3. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.

Råkrem

  1. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Hev smaken med våre produkter