Råkrem med fruktsalat
Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker.
Enkel•30 min•6 personer
Ingredienser
Sukkerlake
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1.5 dl ananassaft, fra boksen med hermetisk ananas
- 5 stykk stjerneanis
- 1 stykk kanelstang
- 1 stykk vaniljestang
Fruktsalat
- 3 stykk appelsin
- 2 stykk banan
- 2 stykk kiwi
- 200 g hermetisk ananas, (1 boks)
- 3 stykk fiken
- 100 g røde drue
- 100 g grønne drue
- 100 g jordbær
Råkrem
- 2 stykk egg
- 1 dl sukker
- 3 dl TINE® Kremfløte
Slik gjør du
1
Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
2
Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
3
Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
Råkrem
1
Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.
TipsHa gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.