Skip to main content

Isostekake med jordbær

Enkel
30min

Dette er en enkel, frisk og god isostekake med jordbær. Den skal stivne i fryseren i to omganger, så husk å sette av god tid. Oppskriften holder til ca. 8 porsjoner

4.6
(19)
Next ImageIsostekake med jordbær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Is:

4 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
1 ss
vaniljesukker
250 g
jordbær

Bunn:

180 g
kjeks med melkesjokolade

Pynt:

4 stk
jordbær
3 ss
revet sjokolade

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en randform som rommer ca 1,5 liter.

  2. Pisk fløten stiv og sett den kaldt. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Bland inn kremost, og vend kremen forsiktig inn. Skjær jordbær i biter og tilsett i blandingen. Ha over randformen, og sett i fryseren i minst 3 timer.

  3. Smelt smøret. Kjør kjeksen i en foodprocessor og bland med det smeltede smøret. Ta isen ut av fryseren og legg på kjeksblandingen. Sett isen inn i fryseren igjen, og la den stivne.

  4. Like før servering tar du isostekaken ut av fryseren, og hvelver den over på et fat. Skjær jordbærene i biter og riv sjokoladen.

  5. Pynt kaken med friske jordbær og revet sjokolade.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for jordbær, kan du fylle isostekaken med sjokolade eller andre godsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter