Isostekake med jordbær
Dette er en enkel, frisk og god isostekake med jordbær. Den skal stivne i fryseren i to omganger, så husk å sette av god tid. Oppskriften holder til ca. 8 porsjoner
Enkel•30 min•1 personer
Ingredienser
Is:
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 4 stykk eggeplomme
- 4 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 125 g TINE® Kremgo® Naturell
- 250 g jordbær
Bunn:
- 180 g kjeks, med melkesjokolade
- 75 g TINE® Meierismør
Pynt:
- 4 stykk jordbær
- 3 ss revet sjokolade
Slik gjør du
1
Finn frem en randform som rommer ca 1,5 liter.
2
Pisk fløten stiv og sett den kaldt. Visp eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Bland inn kremost, og vend kremen forsiktig inn. Skjær jordbær i biter og tilsett i blandingen. Ha over randformen, og sett i fryseren i minst 3 timer.
3
Smelt smøret. Kjør kjeksen i en foodprocessor og bland med det smeltede smøret. Ta isen ut av fryseren og legg på kjeksblandingen. Sett isen inn i fryseren igjen, og la den stivne.
4
Like før servering tar du isostekaken ut av fryseren, og hvelver den over på et fat. Skjær jordbærene i biter og riv sjokoladen.
5
Pynt kaken med friske jordbær og revet sjokolade.
TipsI stedet for jordbær, kan du fylle isostekaken med sjokolade eller andre godsaker.