
Frossen ostekake med bær
Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
10
Fyll til ostekake
Forslag til pynt
Fremgangsmåte
- 1
Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
- 2
Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
Fyll til ostekake
- 3
Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
- 4
Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
- 5
Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
- 6
Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
- 7
Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!
Tips
Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



