Frossen ostekake med bær
Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!
Enkel•30 min•10 personer
Ingredienser
Kakebunn
- 75 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 200 g digestive kjeks, eller annen god kjeks
Fyll til ostekake
- 2 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller annen variant
- 1.5 dl sukker
- 1 stykk sitron, (revet skall og saften fra denne)
- 2 plate gelatinplate
- 3 dl TINE® Kremfløte
Forslag til pynt
- 8 stykk jordbær, , delt i to
- 0.5 dl blåbær
Slik gjør du
1
Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.
2
Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.
Fyll til ostekake
1
Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.
2
Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.
3
Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.
4
Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.
5
Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!
TipsØnsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!