Skip to main content

Frossen ostekake med bær

Enkel
30min

Det finnes nesten ikke én eneste anledning hvor man ikke setter pris på å få servert en god kake! Her er oppskrift på en frossen ostekake laget med kremost og kremfløte og pyntet med friske bær. Husk å beregne minst fire timer for kaken å stå i fryseren før servering. God fornøyelse!

3.7
(49)
Next ImageFrossen ostekake med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Kakebunn

75 g
TINE® Meierismør, romtemperert
200 g
digestive kjeks eller annen god kjeks

Fyll til ostekake

1 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen variant
1.5 dl
sukker
1 stk
sitron (revet skall og saften fra denne)
2 plate
gelatinplate

Forslag til pynt

8 stk
jordbær, delt i to
0.5 dl
blåbær

Fremgangsmåte

  1. Knus kjeksen. Bland sumelene med det romtempererte smøret.

  2. Trykk blandingen godt ut i bunnen av en form med løs kant (22-23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.

Fyll til ostekake

  1. Legg gelatinpalter til bløt i kald vann i ca 5-10 minutter. Riv sitronsakll.

  2. Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.

  3. Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, når blandingen er helt avkjølt.

  4. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.

  5. Frossen ostekake bør du ta fram en god stund før servering slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server med et velfortjent smil!

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en liten rosa vri på kaken? Mos ferske jordbær i en blender eller med stavmikser, tilsett litt melis og bland dette med kremfløten og kremosten!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter