Multeparfait

Multeparfait

2
 • Enkel
 • 30 min
Parfait, også kalt kongen av frosne desserter, er en type iskrem som er basert på eggedosis og stivpisket fløte.

Ingredienser

Utstyr

Springform på 22 - 24 cm i diameter

Parfait

4 stk eggeplommer
½ dl sukker
3 ss sukrede multer eller multesyltetøy
2 ss multelikør (kan sløyfes)
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

1 dl TINE Kremfløte
100 g multer

Slik gjør du det

  1. Sett på en kjele med vann. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene og sukkeret i en bolle, og plasser bollen over kjelen med kokende vann. Pisk kraftig til eggedosisen er kremaktig og lys gul. Pass på at temperaturen ikke blir for høy, da blir det eggerøre.
  2. Ta bollen ut av kjelen og sett den i kaldt vann. Fortsett å piske til eggedosisen er nesten kald. Bland i multer og eventuelt likør.
  3. Pisk kremfløte til lett krem. Bland kremen med multeblandingen, og smak eventuelt til med mer multer eller sukker. Dekk bunnen av springformen med bakepapir og hell parfaiten i. Sett formen i fryseren natten over.
 1. Pynt

  1. Ta formen ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Ta parfaiten ut av formen og legg den over på fat. Server gjerne med vispet krem til og noen pene multer til.
Tips

Parfait er enkelt å lage, og kan smaksettes med alt mulig. Husk at parfaiten skal fryses, så den må lages i god tid før servering.

Kommentarer

 • Kristin Gjøen

  3 år siden
  Jeg lagde parfait med bær i til mange mennesker. Den ble ikke vellykket. Til tross for lang tid ute av fryser før den skulle spises var den skikkelig beinhard inni. Overflaten var krem. Skal den stå begrenset tid i fryser? Hva med å røre i den på gammeldags vis?

   (1)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Kristin, Så synd å høre at den ikke ble vellykket. Du skriver at du lagde den til mange mennesker, doblet du oppskriften eller mer og hadde den i samme form? Jo høyere kaken er jo lenger tid tar det før kaken blir myk/tiner i midten. Eventuelt om fryser din står på for mange kulde grader? Håper du finner løsningen og prøver deg på Parfaiten igjen :) Lykke til!

    (3)


Det er mye kjærlighet i god mat