Brunostis

Brunostis

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 60 min
Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 plate gelatin
2 stk vaniljestenger
2 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl TINE Kremfløte
220 g TINE Gudbrandsdalsost Original , revet
5 stk eggeplommer
100 g sukker

Slik gjør du det

    1. Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
    2. Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
    3. Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
    4. Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.
      Tips!

      Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.

Tips!

Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ikke-Husmor

    4 måneder siden
    Spiste brunost is i et bryllup, fantastisk godt! Kan dere lage oppskrift på andre smaker? F.eks kaffe?
    Jeg på kjøkkene er ikke en god match, og for at jeg skal lage noe godt så må jeg ha oppskrift. Kan ikke eksprimentere og tulle med oppskrifter.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei,

      Her ser du en oversikt over alle is oppskriftene våre: https://www.tine.no/oppskrifter/sok/oppskrifter?q=is

      Her er det masse godt man kan prøve å lage :)

      Kommenter  (0)


  • Kipa

    2 år siden
    har ikke termometer på kjøkkenet, hvOr lang tid ca må fløten avkjøles for å være 60 grader?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kipa, Det er det dessverre vanskelig å anslå og vil anbefale deg å kjøpe ett termometer :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Melbolle

    2 år siden
    I rili læijk dis resipi så vell! Its avsåm ænd æij æbsoluteli gånna mejk dis får meij børtdeij tumåråv :) <3 Tænk ju så møch! :D (ps. Sårry får bæd nårvegien, I'm æktually fråm England. Nårveij is søch a bjutiful kåntri!)

    Kommenter  (4)


  • Billa

    2 år siden
    Takk for oppskrift til god is! Elsker hvordan den smaker, spesielt med friske bringebær ved siden av!

    Kommenter  (2)


  • Linda

    3 år siden
    Skal brunostblandingen være ca 60*C når den blandes med eggedosisen?

    Kommenter  (0)


  • Ludi

    3 år siden
    Når må vi blande gelatin? Det er skrevet at vi må legge den i kaldt vann men vi vet ikke hvordan den blandes med resten. Jeg tror også at det er noe feil i oppskriften. Må vi bruke 1 eller 2 vaniljestang(er)? Må vi bruke 1 eller flere gelatinplate(r)?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ludi, Gelatinen skal du smelte inn i fløten når den er varm, det har falt ut av oppskriften, så det skal vi rette opp i. Det er fortsatt viktig å bløtlegge gelatinen før du smelter den inn. Resten av oppskriften stemmer; en plate gelatin og to vaniljestenger. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Ellen

    4 år siden
    Hei, hva passer til denne isen ?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ellen, Vi har servert den sammen med friske bær. Men du kan også lage en bærcoulis til eller bruke Piano bringebærsaus :)

      Kommenter  (0)


  • linda

    4 år siden
    Hei! Lurer på om det er noen som har prøvd denne? God?

    Kommenter  (30)

    • Bjørn Ivar

      2 år siden
      Ja denne var en suksess. Lagde den til et selskap med noen utlendinger som ikke hadde smakt brunost. De kalte den for karamellis. Populært.

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Linda og Bjør Ivar, Jeg er enig med Bjørn Ivar og gjestene hans at denne er veldig god :) Gi oss gjerne en tilbakemelding når du har testet den ut, Linda! God fornøyelse!

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat