Brunostis
Enkel•60 min min
Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 plategelatin
-
2 stkvaniljestenger
-
2 ½ dl
-
3 dl
-
220 gTINE® Gudbrandsdalsost , revet
-
5 stkeggeplommer
-
100 gsukker
Slik gjør du det
-
1
Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
-
2
Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
-
3
Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
-
4
Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.
Tips
Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.