Brunostis

(62)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 plategelatin
2 stkvaniljestenger
2 ½ dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dlTINE Kremfløte
220 gTINE Gudbrandsdalsost Original, revet
5 stkeggeplommer
100 gsukker

Slik gjør du det

    1. Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
    2. Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
    3. Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
    4. Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.

      Tips:

      Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.

Tips:

Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.

Kommentarer