Brunostis

Brunostis

17
  • Enkel
  • 60 min
Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Ingredienser

1 plate gelatin
2 stk vaniljestenger
2 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 dl TINE Kremfløte
220 g TINE Gudbrandsdalsost Original , revet
5 stk eggeplommer
100 g sukker

Slik gjør du det

    1. Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
    2. Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
    3. Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
    4. Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.
      Tips

      Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.

Tips

Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.

Kommentarer

  • Hmm

    3 måneder siden
    Hva er grunnen til at det er gelatin i denne?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Gelantinen er med på å gjør at isen ikke smelter så fort i romtemperatur. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat