
Brunostis
Hjemmelaget iskrem med brunost smaker fantastisk. Denne isen er en perfekt avslutning på en god middag. Oppskriften gir deg ca. 8 dl iskrem.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Ha gelatinplater i kaldt vann til det er mykt og bløtt, ca. 5 - 10 minutter.
- 2
Del vaniljestang i to og skrap ut frø. Ha i en kjele sammen med melk og fløte. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. Riv brunost og bland inn sammen med gelatin. Avkjøl blandingen til ca. 60 °C.
- 3
Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.
- 4
Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. - 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.
Tips
Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.
Tips
Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



