Iskremsaus med brunost

Iskremsaus med brunost

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Brunost passer til mye mer enn på brødskive eller på vafler. Her er et spenstig forslag hvor brunost danner basisen for en dessertsaus perfekt til iskrem.

Antall porsjoner

Ingredienser

Iskremsaus

100 g revet TINE Gudbrandsdalsost Original , eller annen god brunost
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ss sirup

Ved servering

1 l iskrem (eksempelvis vanilje)
100 g bringebær , eller andre bær
1 dl hakkede mandler , pistasj eller andre nøtter
16 stk iskjeks

Slik gjør du det

    1. Riv brunost og smelt den i varm melk og sirup. Rør til sausen er jevn og tykner litt.
  1. Ved servering

    1. Server sausen, gjerne varm, til is. Pynt med ulike bær eller frukter, hakkede mandler eller nøtter og kjeks.
Tips!

Hakkede mandler/nøtter og kjeks smaker godt til denne gode dessertsausen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Joanna

    7 år siden
    Har spørsmål :) Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet?

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Joanna. Denne gode iskremsausen skal oppbevares kaldt og vil ha en holdbarhet på 3-4 dager, tipper jeg. Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat