Håndkle og blad
Iskremsaus med brunost
(1717)

Iskremsaus med brunost

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Brunost passer til mye mer enn på brødskive eller på vafler. Her er et spenstig forslag hvor brunost danner basisen for en dessertsaus perfekt til iskrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Iskremsaus

100 grevet TINE Gudbrandsdalsost Original, eller annen god brunost
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 sssirup

Ved servering

1 liskrem (eksempelvis vanilje)
100 gbringebær, eller andre bær
1 dlhakkede mandler, pistasj eller andre nøtter
16 stkiskjeks
BladBlad

Slik gjør du det

  • Iskremsaus

    1. Riv brunost og smelt den i varm melk og sirup. Rør til sausen er jevn og tykner litt.
  • Ved servering

    1. Server sausen, gjerne varm, til is. Pynt med ulike bær eller frukter, hakkede mandler eller nøtter og kjeks.
Blått hjerte
Tips!

Hakkede mandler/nøtter og kjeks smaker godt til denne gode dessertsausen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat