Iskremsaus med brunost
Brunost passer til mye mer enn på brødskive eller på vafler. Her er et spenstig forslag hvor brunost danner basisen for en dessertsaus perfekt til iskrem.
Enkel•15 min•8 personer
Ingredienser
Iskremsaus
- 100 g revet TINE® Gudbrandsdalsost, , eller annen god brunost
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 ss sirup
Ved servering
- 1 l iskrem, (eksempelvis vanilje)
- 100 g bringebær, , eller andre bær
- 1 dl hakkede mandler, , pistasj eller andre nøtter
- 16 stykk iskjeks
Slik gjør du
1
Riv brunost og smelt den i varm melk og sirup. Rør til sausen er jevn og tykner litt.
Ved servering
1
Server sausen, gjerne varm, til is. Pynt med ulike bær eller frukter, hakkede mandler eller nøtter og kjeks.
TipsHakkede mandler/nøtter og kjeks smaker godt til denne gode dessertsausen.