Brunostvafler

Brunostvafler

6
  • Enkel
  • 40 min
Gode vafler hvor du attpåtil kan bruke opp restene av brunosten du har liggende. Vaflene har små biter av brunost, som setter god smak. En porsjon vaffelrøre gir 10-12 vafler.

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
75 g revet TINE Gudbrandsdalsost Original
2 dl TINE Kefir Økologisk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
60 g hvetemel
60 g sammalt hvete, grov
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på vafler med brunost, starter du med å smelte smør og ha det over i en bolle. Rør inn egg, sukker, ost, melk, mel og vaniljesukker. Visp alt til en jevn røre.
    2. La røren stå og svelle i minst 15 minutter for å få riktig konsistens.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl.
      Tips

      Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Tips

Brunostvafler er perfekt å ha med seg ut på tur.

Kommentarer

  • Linda

    4 år siden
    Skal det ikke være bakepulver i denne oppskrifta?

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Linda, I disse vaflene skal du ikke bruke bakepulver :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat