Brunostvafler

Brunostvafler

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 40 min
Gode vafler hvor du attpåtil kan bruke opp restene av brunosten du har liggende. Vaflene har små biter av brunost, som setter god smak. En porsjon vaffelrøre gir 10-12 vafler.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 ss sukker
75 g revet TINE Gudbrandsdalsost Original
2 dl TINE Kefir Økologisk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
60 g hvetemel
60 g sammalt hvete, grov
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på vafler med brunost, starter du med å smelte smør og ha det over i en bolle. Rør inn egg, sukker, ost, melk, mel og vaniljesukker. Visp alt til en jevn røre.
    2. La røren stå og svelle i minst 15 minutter for å få riktig konsistens.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl.
      Tips!

      Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Tips!

Brunostvafler er perfekt å ha med seg ut på tur.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linda

    3 år siden
    Skal det ikke være bakepulver i denne oppskrifta?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, I disse vaflene skal du ikke bruke bakepulver :)

      Kommenter  (1)


  • Erik Skallevold

    3 år siden
    Går det ann å fryse ned røra og hvor lenge holder den?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Erik, Du kan fint fryse vaffelrøre, men husk at den utvider seg endel når du fryser den, så ha stor nok beholder. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Jon

    7 år siden
    Smakte godt. Men synes røra ble veldig tyntflytende, samtidig som osten ble klumpete. Kanskje litt mindre vaniljesukker neste gang. Hvorfor er et sånn at denne holder seg i sekken?

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Jon. For å få den riktige konsistensen på vaffelrøren er det viktig at røren får stå og svelle i minst 15 minutter. Kan dette ha vært grunnen til at du synes den ble litt for tynn, kanskje? Disse brunostvaflene er fin turmat (vafler og brunost i ett!), men at "de holder seg i sekken" er en ubegrunnet påstand - som jeg forøvrig nå har rettet litt på. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat