Brunostvafler
Gode vafler hvor du attpåtil kan bruke opp restene av brunosten du har liggende. Vaflene har små biter av brunost, som setter god smak. En porsjon vaffelrøre gir 10-12 vafler.
Enkel•40 min•1 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk egg
- 2 ss sukker
- 75 g revet TINE® Gudbrandsdalsost
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, eller Lett
- 60 g hvetemel
- 60 g sammalt hvete, grov
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på vafler med brunost, starter du med å smelte smør og ha det over i en bolle. Rør inn egg, sukker, brunost, melk, mel og vaniljesukker. Visp alt til en jevn røre.
2
La røren stå og svelle i minst 15 minutter for å få riktig konsistens.
3
Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl.
TipsØnsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.
TipsBrunostvafler er perfekt å ha med seg ut på tur.