Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjer

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 35 min
En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm
100 g marsipan
3 stk egg
1 ½ dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 g TINE Meierismør (smeltet)
4 stk epler
3 dl TINE Kremfløte

Topping:

1 pose pinjekjerner

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.
    3. Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.
    4. Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.
      Tips!

      Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.

Tips!

I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat