Eplekake med pinjer
Enkel•30 min35 min
En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmarsipan
-
3 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
3 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
1 dl
-
50 gTINE® Meierismør (smeltet)
-
4 stkepler
-
3 dl
Topping:
-
1 posepinjekjerner
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.
-
3
Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.
-
4
Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.
Tips
Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.