Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjer

0
8
Enkel30 min
En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping:

  • 1 pose
    pinjekjerner

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.

  3. 3

    Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.

  4. 4

    Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.

    Tips

    Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.

Tips

I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.

Del denne oppskriften: