Pai med skinke og tomat

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Pai er rask hverdagsmat. Med NÅ ferdige paideig er det enkelt å fylle den med revet ost, kokt skinke, løk og cherrytomater. God middag!

Antall porsjoner

4

Utstyr

Paiform eller rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter

Ingredienser

1 pakkeNå® Paibunn

Paifyll

150 gkokt skinke
1 stkløk
10 stkcherrytomater
200 gJarlsberg® Revet
3 stkegg
3 dlTINE Matfløte
1 tstørket oregano
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
    3. Skjær kokt skinke i biter, del løk i tynne skiver og del cherrytomater i to. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter, løkskiver og halve cherrytomater utover.
    4. Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.

      Tips:

      Har du rømme eller kremfløte stående i kjøleskapet, kan du erstatte noe av matfløten med det.

    5. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.

Tips:

Du kan fylle paibunnen med mye forskjellig, så bytt gjerne ut skinken med stekt bacon, pølsebiter, grillet kylling eller varmrøkt laks og bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Husk ost og hell over fløte- og eggeblandingen.

Kommentarer

  Legg til kommentar