Pai med skinke og tomat

Pai med skinke og tomat

9
94
Enkel45 min
Pai er rask hverdagsmat. Med NÅ ferdige paideig er det enkelt å fylle den med revet ost, kokt skinke, løk og cherrytomater. God middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    ferdig paibunn

Paifyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C

  2. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.

  3. 3

    Skjær kokt skinke i biter, del løk i tynne skiver og del cherrytomater i to. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter, løkskiver og halve cherrytomater utover.

  4. 4

    Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.

    Tips

    Har du rømme eller kremfløte stående i kjøleskapet, kan du erstatte noe av matfløten med det.

  5. 5

    Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.

Tips

Du kan fylle paibunnen med mye forskjellig, så bytt gjerne ut skinken med stekt bacon, pølsebiter, grillet kylling eller varmrøkt laks og bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Husk ost og hell over fløte- og eggeblandingen.

Del denne oppskriften: