Pai med skinke og tomat

Pai med skinke og tomat

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 45 min
  • 35 min
Pai er rask hverdagsmat. Med NÅ ferdige paideig er det enkelt å fylle den med revet ost, kokt skinke, løk og cherrytomater. God middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform eller rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter
1 pakke Nå® Paibunn

Paifyll

150 g kokt skinke
1 stk løk
10 stk cherrytomater
200 g Jarlsberg® Revet
3 stk egg
3 dl TINE Matfløte
1 ts tørket oregano

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
    3. Skjær kokt skinke i biter, del løk i tynne skiver og del cherrytomater i to. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter, løkskiver og halve cherrytomater utover.
    4. Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.
      Tips!

      Har du rømme eller kremfløte stående i kjøleskapet, kan du erstatte noe av matfløten med det.

    5. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.
Tips!

Du kan fylle paibunnen med mye forskjellig, så bytt gjerne ut skinken med stekt bacon, pølsebiter, grillet kylling eller varmrøkt laks og bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Husk ost og hell over fløte- og eggeblandingen.

Kommentar

Kommentarer

  • Line

    15 dager siden
    Hei
    Jeg har paiform som er 30 cm, hvor mange egg og fløte bør jeg bruke da?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      15 dager siden
      Hei Line,

      Du kan ha opp i 1 egg til og kanskje litt mer av skinke og tomat. Det holder nok med 3 dl fløte, men om du syns det ser litt lite ut kan du ha oppi en halv dl til :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Trude

    1 år siden
    Kan denne fryses?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Trude, Den kan fryses, men det anbefales ikke da paideigen kan bli veldig seig etter opptining. God matlaging :)

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat