Pai med skinke og tomat
Enkel•45 min35 min
Pai er rask hverdagsmat. Med NÅ ferdige paideig er det enkelt å fylle den med revet ost, kokt skinke, løk og cherrytomater. God middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkeferdig paibunn
Paifyll
-
150 gkokt skinke
-
1 stkløk
-
10 stkcherrytomater
-
200 g
-
3 stkegg
-
3 dl
-
1 tstørket oregano
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
-
3
Skjær kokt skinke i biter, del løk i tynne skiver og del cherrytomater i to. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter, løkskiver og halve cherrytomater utover.
-
4
Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.
Tips
Har du rømme eller kremfløte stående i kjøleskapet, kan du erstatte noe av matfløten med det.
-
5
Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.