Spinatpai med bacon
En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Eller lag din egen paibunn:
- 150 g TINE® Meierismør, (mykt)
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
Paifyll:
- 1 pakke bacon
- 250 g spinat, , gjerne fersk
- 2 stykk løk
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 300 g (1 beger) TINE® Cottage Cheese Original
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 ts gurkemeie
- 1 dl Revet JARLSBERG®, eller en annen god gulost
Salat:
- 1 bunt basilikum
- 15 stykk cherrytomat
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn:
1
Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
2
Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
Sett stekeovnen på 225 °C.
3
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
4
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
1
Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
2
Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
3
Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Salat:
1
Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.
TipsBruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.