Spinatpai med bacon

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Nå Paibunn:

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 gTINE Meierismør (mykt)
3 dlhvetemel
2 ssvann

Paifyll:

1 pakkebacon
250 gspinat, gjerne fersk
2 stkløk
2 ssTINE Meierismør til steking
1 tssalt
¼ tspepper
300 g(1 beger) TINE Cottage Cheese Original
3 stkegg
1 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 tsgurkemeie
1 dlJarlsberg® Revet eller en annen god gulost

Salat:

1 buntbasilikum
15 stkcherrytomater

Slik gjør du det

  • Nå Paibunn:

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Hjemmelaget paibunn:

    1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
    3. Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  • Paifyll:

    1. Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
    2. Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
    3. Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
  • Salat:

    1. Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.

Tips:

Bruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.

Kommentarer