
Spinatpai med bacon
En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser
Antall porsjoner
Nå Paibunn:
Paifyll:
Salat:
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn:
- 2
Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
- 3
Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 4
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
- 5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
- 6
Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
- 7
Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
- 8
Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Salat:
- 9
Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.
Tips
Bruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



