Spinatpai med bacon

Spinatpai med bacon

13
75
Enkel90 min
En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nå Paibunn:

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

Paifyll:

Salat:

  • 1 bunt
    basilikum
  • 15 stk
    cherrytomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn:

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.

  3. 4

    Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

  4. 5

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. 6

    Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

  2. 7

    Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.

  3. 8

    Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Salat:

  1. 9

    Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.

Tips

Bruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.

Del denne oppskriften: