Spinatpai med bacon
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Nå Paibunn:
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag din egen paibunn:
-
150 gTINE® Meierismør (mykt)
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Paifyll:
-
1 pakkebacon
-
250 gspinat , gjerne fersk
-
2 stkløk
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
300 g(1 beger) TINE® Cottage Cheese Original
-
3 stkegg
-
1 dl
-
1 tsgurkemeie
-
1 dlRevet JARLSBERG® eller en annen god gulost
Salat:
-
1 buntbasilikum
-
15 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn:
-
2
Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
-
4
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
-
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
-
6
Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
-
7
Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
-
8
Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Salat:
-
9
Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.