Spinatpai med bacon

Spinatpai med bacon

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 90 min
En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Antall porsjoner

Ingredienser

Nå Paibunn:

1 stk ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 g TINE Meierismør (mykt)
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll:

1 pakke bacon
250 g spinat , gjerne fersk
2 stk løk
2 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
¼ ts pepper
300 g (1 beger) TINE Cottage Cheese Original
3 stk egg
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ts gurkemeie
1 dl Jarlsberg® Revet eller en annen god gulost

Salat:

1 bunt basilikum
15 stk cherrytomater

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn:

    1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.
    3. Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
    4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll:

    1. Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
    2. Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
    3. Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
  3. Salat:

    1. Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.
Tips!

Bruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingeborg

    2 år siden
    Kan paien fryses? Evt i porsjonsformer?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ingeborg, Det går an å fryse pai, men det er ikke anbefalt da paibunnen blir seig. Ha en fin dag videre!

      Kommenter  (0)


  • Gry

    3 år siden
    God med bacon, enda bedre med Soaves (røkt, skavet reinkjøtt) - yummi :-)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gry, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Maren

    3 år siden
    Skikkelig digg!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Siv

    3 år siden
    Antall kalorier?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Siv, Vi har valgt å ikke næringsberegne alle oppskriftene våre, men heller ha fokus på å produsere mange smakfulle oppskrifter. Du kan selv næringsberegne oppskriften ved å følge tipsene på denne siden: http://matportalen.no/mpdhjelp/index.htm

      Kommenter  (3)


  • dora

    6 år siden
    Nydelig pai!

    Kommenter  (3)


  • rikke

    6 år siden
    Veldig god og lett å lage. Ungene elsket den :-)

    Kommenter  (0)


  • Tingeling

    7 år siden
    Fantastisk god pai - og så lettvint med Nå Paibunn. Man kan variere med bacon, skinke røkt laks osv + de andre ingrediensene i oppskriften. Nam nam :)

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat