Skip to main content

Spinatpai med bacon

Enkel
1t 30min

En deilig oppskrift på pai med spinat, bacon, løk og cottage cheese. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

3.8
(135)
Next ImageSpinatpai med bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Nå Paibunn:

1 stk
ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

150 g
3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyll:

1 pakke
bacon
250 g
spinat, gjerne fersk
2 stk
løk
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
3 stk
egg
1 ts
gurkemeie
1 dl
Revet JARLSBERG® eller en annen god gulost

Salat:

1 bunt
basilikum
15 stk
cherrytomat

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn:

  1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.

  3. Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

  4. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. Klipp bacon i biter og stek det. Hell av fettet. Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne. Rens og hakk løk og stek den i smør. Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.

  2. Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.

  3. Stek i nedre del av ovnen på 200 °C i 30-40 minutter, til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Salat:

  1. Del cherrytomat i 2 og bland med bladene fra basilikumen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruker du frossen spinat, husk å sette denne til tining i god tid før du begynner å lage paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter