Ostepai med Ridder® og bakte tomater
Enkel•120 min45 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Eller lag din egen paibunn
-
150 gTINE® Meierismør (mykt)
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Paifyll
-
150 gsmå plommetomater
-
2 ssgod olivenolje
-
1 tshavsalt
-
2 ssfrisk timian
-
125 g
-
3 dl
-
3 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bruk gjerne en firkantet form.
-
2
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
-
4
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
Paifyllet
-
5
Sett stekeovnen på 100 °C.
-
6
Vask og del plommetomater på langs. Legg dem med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir. Hell over olivenolje og dryss med salt og frisk timian. Bak tomatene i ca. en time.
Tips
Tomatene kan du også lage på forhånd. De holder seg ca. fem dager i en tett beholder i kjøleskap. Med en god desiliter olivenolje over seg holder de seg saftige og gode.
-
7
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
8
Riv Ridderost på et rivjern. Pisk sammen fløte og egg og tilsett osten i eggeblandingen. Hell osteblandingen over paideigen i forma og legg de bakte tomatene over.
-
9
Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.