Ostepai med Ridder® og bakte tomater
Ost og tomat er et klassisk råvarepar. Her er de plassert i en god pai i form av langtidsbakte små tomater og ridderost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Paifyll
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bruk gjerne en firkantet form.
- 2
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel.
Hjemmelaget paibunn
- 3
Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
- 4
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
Paifyllet
- 5
Sett stekeovnen på 100 °C.
- 6
Vask og del plommetomater på langs. Legg dem med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir. Hell over olivenolje og dryss med salt og frisk timian. Bak tomatene i ca. en time.
Tips
Tomatene kan du også lage på forhånd. De holder seg ca. fem dager i en tett beholder i kjøleskap. Med en god desiliter olivenolje over seg holder de seg saftige og gode.
- 7
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 8
Riv Ridderost på et rivjern. Pisk sammen fløte og egg og tilsett osten i eggeblandingen. Hell osteblandingen over paideigen i forma og legg de bakte tomatene over.
- 9
Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips
Om du ikke har tid til å langtidsbake tomater, kan du bruke ferdig semitørkede tomater.