Ostepai med Ridderost og bakte tomater

Ostepai med Ridder® og bakte tomater

0
7
Enkel120 min
Ost og tomat er et klassisk råvarepar. Her er de plassert i en god pai i form av langtidsbakte små tomater og ridderost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn

Paifyll

  • 150 g
    små plommetomater
  • 2 ss
    god olivenolje
  • 1 ts
    havsalt
  • 2 ss
    frisk timian
  • 125 g
  • 3 dl
  • 3 stk
    egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter. Bruk gjerne en firkantet form.

  2. 2

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel.

Hjemmelaget paibunn

  1. 3

    Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. 4

    Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

Paifyllet

  1. 5

    Sett stekeovnen på 100 °C.

  2. 6

    Vask og del plommetomater på langs. Legg dem med snittflaten opp på en stekeplate med bakepapir. Hell over olivenolje og dryss med salt og frisk timian. Bak tomatene i ca. en time.

    Tips

    Tomatene kan du også lage på forhånd. De holder seg ca. fem dager i en tett beholder i kjøleskap. Med en god desiliter olivenolje over seg holder de seg saftige og gode.

  3. 7

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  4. 8

    Riv Ridderost på et rivjern. Pisk sammen fløte og egg og tilsett osten i eggeblandingen. Hell osteblandingen over paideigen i forma og legg de bakte tomatene over.

  5. 9

    Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Tips

Om du ikke har tid til å langtidsbake tomater, kan du bruke ferdig semitørkede tomater.

Del denne oppskriften: