Skip to main content

Pai à la Jarlsberg®

Enkel
30min

Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.

4.1
(36)
Next ImagePai à la Jarlsberg®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn

Fyll:

200 g
kokt skinke
1 dl
Revet JARLSBERG®
3 stk
egg
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original (evt. TINE Lett Crème Fraîche)
2 ss
finhakkede urter (f.eks. persille, estragon eller timian)
2 ts
nykvernet sort pepper
0.5 ts
salt
0.25 ts
revet muskat

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.

  3. Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle. Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper. Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.

  4. Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter