
Pai à la Jarlsberg®
Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.
- 3
Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle. Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper. Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.
- 4
Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.
Tips
En god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.