Pai à la Jarlsberg®
Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Fyll:
- 200 g kokt skinke
- 1 dl Revet JARLSBERG®
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original, (evt. TINE Lett Crème Fraîche)
- 1 dl TINE® Matfløte
- 2 ss finhakkede urter, (f.eks. persille, estragon eller timian)
- 2 ts nykvernet sort pepper
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts revet muskat
Slik gjør du
1
Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.
3
Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle.
Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper.
Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.
4
Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.
TipsEn god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.