Skip to main content

Grønn pai

Enkel
1t 20min

Dette er en enkel oppskrift på en grønn pai, som er god alene eller med røkt fisk eller kjøtt ved siden av. Pai er fint å severe både til lunsj og middag, eller når du får venner på besøk.

3.8
(12)
Next ImageGrønn pai

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
3 ss
vann

Fyll

1 bunt
asparges
2 stk
grønn paprika
200 g
spinat
1 stk
hvitløksfedd
3 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. Forvell aspargesen, det vil si kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika og hvitløk i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i en panne, til spinaten har falt sammen.

  2. Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten på deigen i paiformen. Fordel paprika, spinat og aspages over, og hell til siste over eggeblandingen.

  3. Stek paien i nedre del av ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter til paien er ferdig, og eggestanden har satt seg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For at paibunnen skal holde seg bedre når du steker den, kan du sette formen kledd med paibunn i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter