
Grønn pai
Dette er en enkel oppskrift på en grønn pai, som er god alene eller med røkt fisk eller kjøtt ved siden av. Pai er fint å severe både til lunsj og middag, eller når du får venner på besøk.

Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ferdig paibunn
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
- 7
Forvell aspargesen, det vil si kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika og hvitløk i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i en panne, til spinaten har falt sammen.
- 8
Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten på deigen i paiformen. Fordel paprika, spinat og aspages over, og hell til siste over eggeblandingen.
- 9
Stek paien i nedre del av ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter til paien er ferdig, og eggestanden har satt seg.
Tips
For at paibunnen skal holde seg bedre når du steker den, kan du sette formen kledd med paibunn i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



