Pai med bacon og soltørkede tomater
Oppskrift på pai med herlige ingredienser, som bacon, oliven, soltørkede tomater, kesam og Norvegia. Pai kan serveres både til lunsj og middag.
Enkel•1 t 15 min•6 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g kaldt TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 2 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 10 stykk soltørket tomat, i olje
- 3 dl egg
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 dl Norvegia® Revet, eller annen god gulost
- 140 g bacon
- 10 stykk oliven
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.
2
Skjær smør i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
1
Bland kesam, melk og tomater, gjerne i blender. Rør inn egg, salt og pepper. Dekk paibunnen med revet ost, ha over eggeblandingen og hell den over osten. Klipp bacon i små biter, som drysses oppå og fordel oliven over.
2
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 minutter til den har satt seg. Server gjerne en salat til.
TipsBruk gjerne rester av forskjellige oster, riv disse fint og bruk i paien.