
Minipaier med kremost
Nydelige, små paier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
Fyll
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.
Bunnen
- 2
Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
- 3
Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C.
Fyllet
- 4
Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over.
- 5
Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- 6
Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.
Tips