Skip to main content

Minipaier med kremost

Enkel
50min

Nydelige, små paier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

3.8
(46)
Next ImageMinipaier med kremost

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

1 pakke
ferdig paibunn

Fyll

3 stk
egg
2 dl
TINE® Matfløte eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
1 beger
TINE® Kremgo® Urter eller annen variant (à 125 g)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
100 g
kokt skinke
0.5 stk
finstrimlet vårløk
6 stk
cherrytomat
0.5 dl
lett ristede pinjekjerner eller solsikkefrø

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.

Bunnen

  1. Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.

  2. Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C.

Fyllet

  1. Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over.

  2. Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

  3. Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Mini-paier kan fylles med alt mulig godt. Forsøk å lage en variant med f.eks. salami og feta, biter av brie og røkt skinke, røkelaks og gressløk ‒ eller hva med bacon og kylling?

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter