Minipaier med kremost

Minipaier med kremost

4
40
Enkel50 min
Nydelige, små paier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 1 pakke
    ferdig paibunn

Fyll

  • 3 stk
    egg
  • 2 dl
    TINE® Matfløte eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
  • 1 beger
    TINE Kremgo® Urter eller annen variant (à 125 g)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g
    kokt skinke
  • ½ stk
    finstrimlet vårløk
  • 6 stk
    cherrytomater
  • ½ dl
    lett ristede pinjekjerner eller solsikkefrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.

Bunnen

  1. 2

    Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.

  2. 3

    Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C.

Fyllet

  1. 4

    Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over.

  2. 5

    Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

  3. 6

    Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.

Tips

Mini-paier kan fylles med alt mulig godt. Forsøk å lage en variant med f.eks. salami og feta, biter av brie og røkt skinke, røkelaks og gressløk ‒ eller hva med bacon og kylling?

Del denne oppskriften: