Minipaier med kremost

Minipaier med kremost

4
27
Enkel50 min
Nydelige porsjonspaier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Små porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • 1 pakke
    ferdig paibunn
  • 100 g
    kokt skinke
  • 6 stk
    cherrytomater
  • 3 stk
    egg
  • 2 dl
    TINE® Matfløte eller TineMelk Hel
  • 1 beger
    TINE Kremgo® Urter eller annen variant (à 125 g)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ dl
    lett ristede pinjekjerner (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.

Bunnen

  1. 2

    Trill Nå-deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du om i gjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.

Fyllet

  1. 3

    Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to go legg dem i. Fordel pinjekjerner over.

  2. 4

    Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 30 minutter.

  3. 5

    Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.

Tips

Mini-paier kan fylles med alt mulig godt. Forsøk å lage en variant med f.eks. salami og feta, biter av brie og røkt skinke, røkelaks og gressløk - eller hva med bacon og kylling?

Del denne oppskriften: