Minipaier med kremost

Minipaier med kremost

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 50 min
Nydelige porsjonspaier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Små porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

1 pakke Nå® Paibunn
100 g kokt skinke
6 stk cherrytomater
3 stk egg
2 dl TINE Matfløte eller TineMelk Hel
1 beger TINE Kremgo’® Urter eller annen variant (à 125 g)
¼ ts salt
¼ ts pepper
½ dl lett ristede pinjekjerner (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.
  1. Bunnen

    1. Trill Nå-deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du om i gjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
  2. Fyllet

    1. Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to go legg dem i. Fordel pinjekjerner over.
    2. Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 30 minutter.
    3. Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.
Tips!

Mini-paier kan fylles med alt mulig godt. Forsøk å lage en variant med f.eks. salami og feta, biter av brie og røkt skinke, røkelaks og gressløk - eller hva med bacon og kylling?

Kommentar

Kommentarer

  • Gro

    3 år siden
    Kan man gjøre dette klart i f.eks. et muffinsbrett dagen i forveien og oppbevare det i kjøleskapet, eller vil deigen da bli for bløt?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gro, Du kan fint forbedre paibunnene for seg og ost- og eggeblandingen for seg, men vent med å tilsette ost- og eggeblandingen til rett før du skal servere. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Marianne

    3 år siden
    Kan disse fryses?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marianne, Det har vi aldri forsøkt men jeg vil anta at det går helt fint. Bare pass på å tine de sakte igjen på benken eller i kjøleskap, for å unngå at de blir tørre. Og en gyllen huskeregel er å ikke fryse hjemmebakt pai lengre enn 3 måneder. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat