Minipaier med kremost
Nydelige, små paier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.

Ingredienser
Bunn
Fyll
Slik gjør du
- 1Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC. 
Bunnen
- 2Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter. 
- 3Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C. 
Fyllet
- 4Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over. 
- 5Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. 
- 6Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat. 
Tips




