Minipaier med kremost
Nydelige, små paier med kremost, cherrytomat og kokt skinke. Porsjonspaier er populært å få i matpakken, til lunsj og til middag.
Enkel•50 min•12 personer
Ingredienser
Fyll
- 3 stykk egg
- 2 dl TINE® Matfløte, eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 beger TINE® Kremgo® Urter, eller annen variant (à 125 g)
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g kokt skinke
- 0.5 stykk finstrimlet vårløk
- 6 stykk cherrytomat
- 0.5 dl lett ristede pinjekjerner, eller solsikkefrø
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett.
Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.
Bunnen
1
Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
2
Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C.
Fyllet
1
Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over.
2
Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
3
Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.
TipsMini-paier kan fylles med alt mulig godt. Forsøk å lage en variant med f.eks. salami og feta, biter av brie og røkt skinke, røkelaks og gressløk ‒ eller hva med bacon og kylling?