Minipaier med kremost
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
1 pakkeferdig paibunn
Fyll
-
3 stkegg
-
2 dlTINE® Matfløte eller TINE® Helmelk 3,5 % fett
-
1 begerTINE Kremgo® Urter eller annen variant (à 125 g)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gkokt skinke
-
½ stkfinstrimlet vårløk
-
6 stkcherrytomater
-
½ dllett ristede pinjekjerner eller solsikkefrø
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på minipaier, trenger du små paiformer, muffinsformer, eller muffinsbrett. Start med å sette på stekeovnen på 200ºC.
Bunnen
-
2
Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8-19 cm i diameter og ha dem i smurte, små muffinsformer, gjerne på brett, eller små paiformer/sandkakeformer. Deig som blir til overs, kjevler du omigjen og stikker ut nye sirkler. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
-
3
Forstek paideigen i ca. 10 minunnter på 200 °C.
Fyllet
-
4
Visp sammen egg, fløte, kremost, salt og pepper til kremosten er oppløst. Fordel skinkebitene og vårløk i formene og hell i egg- og osteblandingen. Del tomatene i to og legg dem i. Fordel pinjekjerner/solsikkekjerner over.
-
5
Stek minipaiene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.
-
6
Server paiene varme, lune eller kalde, gjerne sammen med en frisk salat.