Pizzapai

Pizzapai

0
12
Enkel75 min
Pizza og pai er begge populære retter og i denne oppskriften får du det beste fra to verdener! Toppet med sopp, cherrytomater, purre, blåmuggost og en tapenade laget av blant annet champignon og hvitløk, får du en smakfull middag enten til hverdags eller til lørdagskosen. Pizzapaien er vegetar.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

  • 200 g
    sjampinjong eller annen god sopp
  • 6 stk
    cherrytomater
  • 1 stk
    purre
  • 125 g
    Selbu Blå® Original eller Sulbu Norzola

Sopptapenade

  • 50 g
    sjampinjong
  • 1 stk
    sjalottløk
  • 1 stk
    hvitløk
  • 2 ss
    olje til steking
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Sopptapenade

  1. 6

    Rens og finhakk sjampinjonger. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  2. 7

    Varm en panne med olje og ha i sjampinjongene og løken. Stek til det begynner å få farge. Hell soppen til tapenaden i en blender og kjør til en grovkornet røre. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt ekstra olje. La tapenaden avkjøles.

Fyll

  1. 8

    Skyll pannen og varm den opp igjen. Legg i den ustekte soppen og stek til væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper. Del tomatene i to og skjære purren i ringer.

  2. 9

    Rull ut paideigen på bakepapir på en langpanne. Fordel sopp, tomater og purre over deigen og smuldre over blåmuggosten.

  3. 10

    Stek paien i ca 20 minutter til den har fin farge. Strø på urter og server med tapenaden.

Tips

Hvis du ønsker, kan du tilsette litt sitronolje eller trøffelolje i tapenaden.

Del denne oppskriften: