Pizzapai
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Fyll
-
200 gsjampinjong eller annen god sopp
-
6 stkcherrytomater
-
1 stkpurre
-
125 gSelbu Blå® Original eller Sulbu Norzola
Sopptapenade
-
50 gsjampinjong
-
1 stksjalottløk
-
1 stkhvitløk
-
2 ssolje til steking
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Sopptapenade
-
6
Rens og finhakk sjampinjonger. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
-
7
Varm en panne med olje og ha i sjampinjongene og løken. Stek til det begynner å få farge. Hell soppen til tapenaden i en blender og kjør til en grovkornet røre. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt ekstra olje. La tapenaden avkjøles.
Fyll
-
8
Skyll pannen og varm den opp igjen. Legg i den ustekte soppen og stek til væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper. Del tomatene i to og skjære purren i ringer.
-
9
Rull ut paideigen på bakepapir på en langpanne. Fordel sopp, tomater og purre over deigen og smuldre over blåmuggosten.
-
10
Stek paien i ca 20 minutter til den har fin farge. Strø på urter og server med tapenaden.