Squashpai

Squashpai

0
53
Enkel80 min
Nydelig oppskrift på squashpai, en delikat pai med smak av squash, rosmarin og hvitløk. Paien kan serveres med tomatsalat eller annen god salat til. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget paibunn

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca. 30 minutter.

  2. 3

    Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Fyll

  1. 4

    Skjær eller høvle squashen i lengder med en ostehøvel. Stek squash i smør og dryss på salt. Finhakk og fres løk og hvitløk.

  2. 5

    Visp sammen fløte, egg og ost. Fordel squash, løk og rosmarin i paiskallet. Hell over eggestanden. Rør litt med en gaffel.

    Tips

    Strø ekstra ost på toppen av paien før steking for en mer cheesy pai. Pynt gjerne med en vårløk i strimler.

  3. 6

    Stek paien i nedre del av ovnen i 30-40 minutter og server den varm.

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Del denne oppskriften: