Squashpai
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall stykker
Hjemmelaget paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
150 g
-
3 sskaldt vann
Fyll
-
400 gsquash
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssfersk hakket rosmarin
-
3 stkegg
-
3 dlTINE® Matfløte eller kremfløte
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca. 30 minutter.
-
3
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyll
-
4
Skjær eller høvle squashen i lengder med en ostehøvel. Stek squash i smør og dryss på salt. Finhakk og fres løk og hvitløk.
-
5
Visp sammen fløte, egg og ost. Fordel squash, løk og rosmarin i paiskallet. Hell over eggestanden. Rør litt med en gaffel.
Tips
Strø ekstra ost på toppen av paien før steking for en mer cheesy pai. Pynt gjerne med en vårløk i strimler.
-
6
Stek paien i nedre del av ovnen i 30-40 minutter og server den varm.