Kyllingpai

Kyllingpai

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 90 min
Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og creme fraiche. Lag din egen paibunn eller spar mye tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme ved siden av.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stk ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll

½ stk grillet kylling eller kyllingfilet
1 stk gul paprika
½ stk purre
2 ss TINE Meierismør til steking
10 stk cherrytomater
100 g fetaost i terninger
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 stk egg
¼ ts kajennepepper
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll

    1. Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca 5 minutter og del i mindre biter.
    2. Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.
    3. Visp egg og Crème Fraîche lett sammen og hell det over paien.
    4. Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.
Tips!

#1: Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai.

#2: For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Theodora

    6 måneder siden
    Kanskje dumt spørsmål: dersom en bruker kyllingfilet, skal det da være gjennomstekt?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Theodora,

      Ingen spørsmål er dumme :) Kyllingen skal være gjennomstekt før du har den i paien :)

      God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Lurer

    6 år siden
    Egget og creme fraiche,hvor skal det?

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei på deg. Beklager at dette har falt ut av teksten. Jeg skal få det inn med en gang. Du skal altså vispe egg og crème fraîche lett sammen og ha dette over resten av fyllet du har i paiskallet. Lykke til!

      Kommenter  (26)


Det er mye kjærlighet i god mat