Kyllingpai
Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og crème fraîche. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
Eller lag din egen paibunn
- 150 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
Paifyll
- 0.5 stykk grillet kylling, eller kyllingfilet
- 1 stykk gul paprika
- 0.5 stykk purre
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 10 stykk cherrytomat
- 100 g fetaost, i terninger
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 3 stykk egg
- 0.25 ts kajennepepper
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
Hjemmelaget paibunn
1
Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
TipsFor å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov.
2
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll
1
Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca. 5 minutter og del i mindre biter.
TipsHar du rester av kylling, er den super å ha i en pai.
2
Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.
3
Visp egg og crème fraîche lett sammen og hell det over paien.
4
Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.