Skip to main content

Kyllingpai

Enkel
1t 30min

Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og crème fraîche. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme.

3.7
(216)
Next ImageKyllingpai

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyll

0.5 stk
grillet kylling eller kyllingfilet
1 stk
gul paprika
0.5 stk
purre
2 ss
TINE® Meierismør til steking
10 stk
cherrytomat
100 g
fetaost i terninger
3 stk
egg
0.25 ts
kajennepepper
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

Hjemmelaget paibunn

  1. Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

    Tips

    For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov.
  2. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll

  1. Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca. 5 minutter og del i mindre biter.

    Tips

    Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai.
  2. Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.

  3. Visp egg og crème fraîche lett sammen og hell det over paien.

  4. Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips



Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter