Kyllingpai

Kyllingpai

6
128
Enkel90 min
Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og crème fraîche. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn

Paifyll

  • ½ stk
    grillet kylling eller kyllingfilet
  • 1 stk
    gul paprika
  • ½ stk
    purre
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 10 stk
    cherrytomater
  • 100 g
    fetaost i terninger
  • 3 dl
  • 3 stk
    egg
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

Hjemmelaget paibunn

  1. 1

    Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

    Tips

    For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov.

  2. 2

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll

  1. 3

    Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca. 5 minutter og del i mindre biter.

    Tips

    Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai.

  2. 4

    Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.

  3. 5

    Visp egg og crème fraîche lett sammen og hell det over paien.

  4. 6

    Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.

Tips

Del denne oppskriften: