
Kyllingpai
Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og crème fraîche. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Paifyll
Fremgangsmåte
Hjemmelaget paibunn
- 1
Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Tips
For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov. - 2
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyll
- 3
Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca. 5 minutter og del i mindre biter.
Tips
Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai. - 4
Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.
- 5
Visp egg og crème fraîche lett sammen og hell det over paien.
- 6
Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



