Skip to main content

Pai med vårsalat

Enkel
1t 30min

Her er en oppskrift på en vegetarpai for deg som er glad i frisk salat. Salaten er både pynt og tilbehør.

4.3
(8)
Next ImagePai med vårsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
ferdig paibunn

Eller lag din egen paibunn:

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyll:

3 stk
egg
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
kajennepepper
150 g
godt modnet ost, gjerne Jarlsberg® Vellagret m/skorpe

Salat:

5 dl
blandet grønn salat
1 dl
tyttebær eller andre ferske bær
1 ss
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen. Prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

eller lag din egen paibunn:

  1. Bland smør, mel og vann i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i minst 30 minutter.

  2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10–15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. Visp egg og melk sammen med salt, pepper og kajennepepper. Fordel ost i paiskallet og hell over eggblandingen.

  2. Stek paien midt i oven i 30–40 minutter på 200 °C til eggstanden har satt seg.

  3. Avkjøl litt før du fordeler salat og tyttebær på toppen. Smak til med olje, salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du ønsker det, kan du ha spekeskinke eller røkt skinke i paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter