Skip to main content

Ostepai med spinat

Enkel
40min

Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.

3.7
(33)
Next ImageOstepai med spinat

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget paibunn:

3 dl
hvetemel
2 ss
kaldt vann

Fyll:

250 g
fersk spinat
1 stk
rødløk i ringer
4 stk
egg
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
100 g
soltørket tomat
50 g
oliven
200 g
Norvegia® Revet

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.

  3. Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.

  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.

  5. Server ostepaien lunken med en god salat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter