Håndkle og blad
Ostepai med spinat
(2525)

Ostepai med spinat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget paibunn:

150 gTINE Meierismør
3 dlhvetemel
2 sskaldt vann

Fyll:

250 gfersk spinat
1 stkrødløk i ringer
2 ssTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 stkegg
1 tssalt
½ tspepper
100 gsoltørkede tomater
50 goliven
200 gNorvegia® Revet
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
    3. Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.
    4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.
    5. Server ostepaien lunken med en god salat til.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du vil spare tid er det smart å bruke NÅ paibunn.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat