Ostepai med spinat

Ostepai med spinat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget paibunn:

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss kaldt vann

Fyll:

250 g fersk spinat
1 stk rødløk i ringer
2 ss TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
100 g soltørkede tomater
50 g oliven
200 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
    3. Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.
    4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.
    5. Server ostepaien lunken med en god salat til.
Tips!

Hvis du vil spare tid er det smart å bruke NÅ paibunn.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat