Ostepai med spinat
Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.
Enkel•40 min•6 personer
Ingredienser
Hjemmelaget paibunn:
- 150 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss kaldt vann
Fyll:
- 250 g fersk spinat
- 1 stykk rødløk, i ringer
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 4 stykk egg
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 100 g soltørket tomat
- 50 g oliven
- 200 g Norvegia® Revet
Slik gjør du
1
Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2
Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
3
Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.
4
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.
5
Server ostepaien lunken med en god salat til.