Skip to main content

Italiensk pai

Enkel
1t 15min

Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk.

4.0
(110)
Next ImageItaliensk pai

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

3 dl
hvetemel
125 g
3 ss
vann

Fyll

1 stk
løk
1 stk
rød paprika
1 stk
fennikel
1 stk
squash
1 stk
terning grønnsaksbuljong
100 g
cherrytomat
2 dl
Norvegia® Revet
1 dl
pesto
150 g
mozzarella
3 stk
egg
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pynt på toppen (kan sløyfes)

1 ss
ruccola

Fremgangsmåte

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på c.a 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  6. Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca. 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.

  7. Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.

  8. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.

  9. Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.

  10. Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter