Italiensk pai
Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk.
Enkel•1 t 15 min•6 personer
Ingredienser
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g kaldt TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 1 stykk løk
- 1 stykk rød paprika
- 1 stykk fennikel
- 1 stykk squash
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk terning grønnsaksbuljong
- 100 g cherrytomat
- 2 dl Norvegia® Revet
- 1 dl pesto
- 150 g mozzarella
- 3 stykk egg
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
Pynt på toppen (kan sløyfes)
Slik gjør du
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på c.a 26 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
6
Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca. 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.
7
Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.
8
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.
9
Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.
10
Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.