Italiensk pai

Italiensk pai

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 75 min
Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl hvetemel
125 g kaldt TINE Meierismør
3 ss vann

Fyll

1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk fennikel
1 stk squash
1 ss TINE Meierismør
1 stk terning grønnsaksbuljong
100 g cherrytomater
2 dl Norvegia® Revet (evt Norbo som er laget uten animalsk løpe)
1 dl pesto
150 g mozzarella
3 stk egg
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
¼ ts pepper

Pynt på toppen (kan sløyfes)

1 ss ruccola

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
    6. Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.
    7. Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.
    8. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.
    9. Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.
    10. Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Trine Håjen Gretesdotter

    6 år siden
    Nå er vel ikke hønsebuljong vegetar - grønnsaksbuljong el lignende vil være riktig:-)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Helt enig med deg, Trine! Jeg har derfor endret slik at man nå bruker grønnsaksbuljong i fyllet. Takk for tipset!

      Kommenter  (10)


Det er mye kjærlighet i god mat