
Italiensk pai
Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Fyll
Pynt på toppen (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Hjemmelaget paibunn
- 1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på c.a 26 cm i diameter.
- 2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 4
Sett stekeovnen på 225 °C.
- 5
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
- 6
Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca. 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.
- 7
Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.
- 8
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.
- 9
Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.
- 10
Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



