Italiensk pai

Italiensk pai

6
106
Enkel75 min
Oppskrift på herlig vegetar middagspai med stekte grønnsaker. Pesto og mozzarella setter deg i italiensk stemning. Pai passer fint å severe til både lunsj og middag, og når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    fennikel
  • 1 stk
    squash
  • 1 ss
  • 1 stk
    terning grønnsaksbuljong
  • 100 g
    cherrytomater
  • 2 dl
    Norvegia® Revet
  • 1 dl
    pesto
  • 150 g
    mozzarella
  • 3 stk
    egg
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Pynt på toppen (kan sløyfes)

  • 1 ss
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  6. 7

    Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.

  7. 8

    Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.

  8. 9

    Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.

  9. 10

    Stek i nedre del av ovnen i ca 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.

  10. 11

    Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.

Del denne oppskriften: