
Italiensk pai
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Fyll
-
1 stkløk
-
1 stkrød paprika
-
1 stkfennikel
-
1 stksquash
-
1 ss
-
1 stkterning grønnsaksbuljong
-
100 gcherrytomater
-
2 dlNorvegia® Revet
-
1 dlpesto
-
150 gmozzarella
-
3 stkegg
-
3 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Pynt på toppen (kan sløyfes)
-
1 ssruccola
Slik gjør du det
Hjemmelaget paibunn
-
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på c.a 26 cm i diameter.
-
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
-
6
Hakk løk, paprika, fennikel og squash. Stek alt i smør i ca. 5 minutter, smuldre i buljongterningen og stek det ytterligere noen minutter.
-
7
Fordel grønnsaksblandingen, delte tomater (hold igjen noen), ost, pesto i paiskallet. Ha til sist over avrent mozzarella og resten av tomatene.
-
8
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og hell det over det øvrige i formen.
-
9
Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til paien har fått en fin farge og eggestanden har satt seg.
-
10
Pynt gjerne med ruccolasalat eller friske urter ved servering.