Fargerik pai med krepsehaler og mango

Fargerik pai med krepsehaler og mango

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 75 min
Oppskrift på pai med spennende ingredienser som krepsehaler, mango, cherrytomater, purre, kremost og creme fraiche. Overrask hele familien på lørdag med en fargerik, lettvint og god pai.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk Nå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl hvetemel
125 g kaldt TINE Meierismør
3 ss vann

Fyll

½ stk purre (den hvite delen)
200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts pepper

Servering

200 g krepsehaler
5 stk cherrytomater
1 stk moden mango
50 g valgfri salat

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Hjemmelaget paibunn

    1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
    2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
    3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
    4. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
    6. Skyll og hakk purren fint. Bland purre, kremost og creme fraiche. Ha i salt og pepper.
    7. Fordel kremostblandingen i det avkjølte paiskallet. La vannet renne av krepsehalene. Del tomatene i to, og del mango i biter. Fordel krepsehalene, tomatene og mango oppå blandingen i paiskallet. Pynt med salat ved servering.
Tips!

Hvis du setter formen kledd med paideig i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den, vil den lettere holde fasongen når den stekes.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat