Fargerik pai med krepsehaler og mango
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Fyll
-
½ stkpurre (den hvite delen)
-
1 pakke
-
2 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Servering
-
200 gkrepsehaler
-
5 stkcherrytomater
-
1 stkmoden mango
-
50 gvalgfri salat
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
-
7
Skyll og hakk purren fint. Bland purre, kremost og creme fraiche. Ha i salt og pepper.
-
8
Fordel kremostblandingen i det avkjølte paiskallet. La vannet renne av krepsehalene. Del tomatene i to, og del mango i biter. Fordel krepsehalene, tomatene og mango oppå blandingen i paiskallet. Pynt med salat ved servering.