Skip to main content

Fargerik pai med krepsehaler og mango

Enkel
1t 15min

Oppskrift på pai med spennende ingredienser som krepsehaler, mango, cherrytomater, purre, kremost og creme fraiche. Overrask hele familien på lørdag med en fargerik, lettvint og god pai.

4.5
(6)
Next ImageFargerik pai med krepsehaler og mango

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
125 g
3 ss
vann

Fyll

0.5 stk
purre (den hvite delen)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Servering

200 g
krepsehale
5 stk
cherrytomat
1 stk
moden mango
50 g
valgfri salat

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 200 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

  6. Skyll og hakk purren fint. Bland purre, kremost og creme fraiche. Ha i salt og pepper.

  7. Fordel kremostblandingen i det avkjølte paiskallet. La vannet renne av krepsehalene. Del tomatene i to, og del mango i biter. Fordel krepsehalene, tomatene og mango oppå blandingen i paiskallet. Pynt med salat ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du setter formen kledd med paideig i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den, vil den lettere holde fasongen når den stekes.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter