Håndkle og blad
Pai med sommersmak
(1717)

Pai med sommersmak

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

Hjemmelaget paibunn

3 ½ dlhvetemel
150 gTINE Meierismør
3 sskaldt vann

Fyll

3 stkegg
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ sspepper
150 gNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen godt modnet ost
¼ tskajennepepper

Salat

1 poseblandet, grønn salat
1 kurvfriske jordbær
600 gspekeskinke
1 buntasparges (topper)
1 ssolivenolje
¼ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
  • Med NÅ Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
    2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
  • Fyll

    1. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
    2. Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
    3. Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
    4. Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.
Blått hjerte
Tips!

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat