Skip to main content

Pai med sommersmak

Enkel
1t 20min

Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

3.8
(21)
Next ImagePai med sommersmak

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Lettvint paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Hjemmelaget paibunn

3.5 dl
hvetemel
3 ss
kaldt vann

Fyll

3 stk
egg
0.5 ts
salt
0.25 ss
pepper
150 g
Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen godt modnet ost
0.25 ts
kajennepepper

Salat

1 pose
blandet, grønn salat
1 kurv
friske jordbær
600 g
spekeskinke
1 bunt
asparges (topper)
1 ss
olivenolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.

Med NÅ Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

  1. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.

  2. Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.

  3. Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.

  4. Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter