Oppskrift på pai med sommersmak

Pai med sommersmak

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

Hjemmelaget paibunn

3 ½ dlhvetemel
150 gTINE Meierismør
3 sskaldt vann

Fyll

3 stkegg
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ tssalt
¼ sspepper
150 gNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen godt modnet ost
¼ tskajennepepper

Salat

Littblandet, grønn salat
1 kurvfriske jordbær
600 gspekeskinke
1 buntasparges (topper)
1 ssolivenolje
¼ tssalt
Littpepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
  • Med NÅ Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  • Hjemmelaget paibunn

    1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
    2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
  • Fyll

    1. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
    2. Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
    3. Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
    4. Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.

Tips:

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer