
Pai med sommersmak
Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Lettvint paibunn
Fyll
Salat
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
Med NÅ Paibunn
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
- 3
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
- 4
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
Fyll
- 5
Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
- 6
Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
- 7
Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
- 8
Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.
Tips
Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



