Pai med sommersmak
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Hjemmelaget paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
150 g
-
3 sskaldt vann
Fyll
-
3 stkegg
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ sspepper
-
150 gNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen godt modnet ost
-
¼ tskajennepepper
Salat
-
1 poseblandet, grønn salat
-
1 kurvfriske jordbær
-
600 gspekeskinke
-
1 buntasparges (topper)
-
1 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
Med NÅ Paibunn
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
-
4
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
Fyll
-
5
Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
-
6
Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
-
7
Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
-
8
Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.