Pai med sommersmak
Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.
Enkel•1 t 20 min•1 personer
Ingredienser
Hjemmelaget paibunn
- 3.5 dl hvetemel
- 150 g TINE® Meierismør
- 3 ss kaldt vann
Fyll
- 3 stykk egg
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ss pepper
- 150 g Norvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul, eller annen godt modnet ost
- 0.25 ts kajennepepper
Salat
- 1 pose blandet, grønn salat
- 1 kurv friske jordbær
- 600 g spekeskinke
- 1 bunt asparges, (topper)
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
Med NÅ Paibunn
1
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter.
Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
1
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
2
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
Fyll
1
Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
2
Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
3
Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
4
Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.
TipsPaien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.