Skip to main content

Italiensk salamipai

Enkel
1t 30min

I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj.

3.9
(17)
Next ImageItaliensk salamipai

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

2 dl
hvetemel
1 dl
grovbakstmel
3 ss
vann

Fyll

20 stk
sorte oliven
10 stk
cherrytomat
100 g
salami
3 stk
egg
2 dl
Kesam® Mager Naturell eller kesam original
4 ss
tomatpesto (rød pesto)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Pynt

10 stk
tynne skiver salami

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.

  2. Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.

  3. Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.

  4. Server paien med tynne skiver salami og salatblader.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du ønsker mer smak på paien, bruk gjerne en vellagret ost

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter