
Italiensk salamipai
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
2 dlhvetemel
-
1 dlgrovbakstmel
-
125 g
-
3 ssvann
Fyll
-
20 stksorte oliven
-
10 stkcherrytomater
-
100 gsalami
-
3 stkegg
-
2 dlKesam® Mager Naturell eller kesam original
-
1 dl
-
4 sstomatpesto (rød pesto)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Pynt
-
10 stktynne skiver salami
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
-
7
Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.
-
8
Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.
-
9
Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.
-
10
Server paien med tynne skiver salami og salatblader.