Italiensk salamipai
I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj.
Enkel•1 t 30 min•4 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 2 dl hvetemel
- 1 dl grovbakstmel
- 125 g TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Fyll
- 20 stykk sorte oliven
- 10 stykk cherrytomat
- 100 g salami
- 3 stykk egg
- 2 dl Kesam® Mager Naturell, eller kesam original
- 1 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 4 ss tomatpesto (rød pesto)
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Pynt
- 10 stykk tynne skiver salami
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 225 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Fyll
1
Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.
2
Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.
3
Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.
4
Server paien med tynne skiver salami og salatblader.
TipsDersom du ønsker mer smak på paien, bruk gjerne en vellagret ost