Cottage Cheesepai

Cottage Cheesepai

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 45 min
Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn

1 stk ferdig paibunn

Paifyll

140 g bacon
1 stk løk
1 stk purre
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
3 dl TINE Cottage Cheese Original
3 stk egg
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (evt. magrere melk)
1 dl revet vellagret Jarlsberg® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.
  1. Paifyll

    1. Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.
    2. Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.
Tips!

Cottage cheese er en mager ferskost og passer også godt som pålegg, i salat og som tilbehør til for eksempel grillmat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anniken Bergen

    4 år siden
    Veldig god smak. Ikke bruk for mye purre. Jeg brukte også mindre melk. Paien var litt fuktig da jeg tok den ut av ovnen. Jeg lot den stå litt, da "satt" den seg og ble mindre fuktig. Veldig lettvint med ferdig deig.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anniken, Takk for hyggelig tilbakemeldind og gode tips :)

      Kommenter  (0)


  • Anniken

    5 år siden
    Opplevde også at den ferdige paien hadde veldig mye vann i bunnen, selv om den sto nærmere 40 min. i ovnen. Har sett et par andre tilsvarende oppskrifter hvor det er angitt 0,5 dl melk (og det er jo også mye væske i cottage cheese), så jeg prøvde med ca 1 dl melk. Men fortsatt ble bunnen uspiselig.

    Kommenter  (0)


  • Camilla

    5 år siden
    Paien var kjempe god, men da den var ferdig stekt var det fryktelig mye vann i den.. Hvorfor??

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Camilla! Så hyggelig at du likte paien! Merkelig at det skulle bli mye vann i den. Mengden væske vi oppgir i paien skal være nok til å gi et godt og fyldig paifyll, men uten at det skal bli overskuddsvæske i bunnen. Hmm. Neste gang kan du jo vurdere å redusere mengden melk noe eventuelt. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (6)

      • Solveig

        5 år siden
        Av erfaring bruker jeg aldri løk i pai, nettopp pga at den avgir så mye væske. Bruk heller purreløk eller vårløk.

        Kommenter  (0)

    • Katrine

      5 år siden
      Jeg lurer på om det kan være pga cottage cheese? Jeg har laget gratinerte grønnsaker med cottage cheese, og der blir det veldig mye vann.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat