Cottage Cheesepai
Enkel•45 min min
Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Paifyll
-
140 gbacon
-
1 stkløk
-
1 stkpurre
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
3 dl
-
3 stkegg
-
2 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett (evt. magrere melk)
-
1 dlrevet vellagret Jarlsberg® Original eller annen god gulost
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.
Paifyll
-
3
Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.
-
4
Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.