Skip to main content

Cottage Cheesepai

Enkel
45min

Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.

3.6
(71)
Next ImageCottage Cheesepai

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

1 stk
ferdig paibunn

Paifyll

140 g
bacon
1 stk
løk
1 stk
purre
0.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
3 stk
egg
2 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett (evt. magrere melk)
1 dl
revet vellagret Jarlsberg® Original eller annen god gulost

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.

Paifyll

  1. Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.

  2. Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Cottage cheese er en mager ferskost og passer også godt som pålegg, i salat og som tilbehør til for eksempel grillmat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter