Cottage Cheesepai

Cottage Cheesepai

7
  • Enkel
  • 45 min
Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.

Ingredienser

Paibunn

1 stk ferdig paibunn

Paifyll

140 g bacon
1 stk løk
1 stk purre
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
3 dl TINE Cottage Cheese Original
3 stk egg
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett (evt. magrere melk)
1 dl revet vellagret Jarlsberg® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.
  1. Paifyll

    1. Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.
    2. Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.
Tips

Cottage cheese er en mager ferskost og passer også godt som pålegg, i salat og som tilbehør til for eksempel grillmat.

Kommentarer

  • Anniken Bergen

    4 år siden
    Veldig god smak. Ikke bruk for mye purre. Jeg brukte også mindre melk. Paien var litt fuktig da jeg tok den ut av ovnen. Jeg lot den stå litt, da "satt" den seg og ble mindre fuktig. Veldig lettvint med ferdig deig.

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anniken, Takk for hyggelig tilbakemeldind og gode tips :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat