Cottage Cheesepai
Cottage cheese smaker godt i pai. I kombinasjon med med bacon smaker paien godt, samtidig som den er veldig enkel å lage. Pai passer god til middag på en vanlig hverdag, gjerne med en god salat til.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
Paifyll
- 140 g bacon
- 1 stykk løk
- 1 stykk purre
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 3 dl TINE® Cottage Cheese Original
- 3 stykk egg
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, (evt. magrere melk)
- 1 dl revet vellagret Jarlsberg® Original, eller annen god gulost
Slik gjør du
1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Dekk formen med paideigen, trykk også deigen godt opp langs kanten. Prikk bunnen og sett den kjølig i ca 15 minutter. Den ferdige paideigen trenger ikke å forsteke.
Paifyll
1
Skjær eller klipp bacon i biter og stek det. Hell bort fettet. Rens og hakk løken, skjær purren i tynne strimler og brun det lett i pannen. Rør i det stekte baconet.
2
Bland cottage cheese med melk og egg. Ha alt i paibunnen og strø til sist over osten. Stek paien i ca 30 minutter. Server gjerne en grønn salat til.
TipsCottage cheese er en mager ferskost og passer også godt som pålegg, i salat og som tilbehør til for eksempel grillmat.