Frokostscones

Frokostscones

37
  • Enkel
  • 25 min
Cottage cheese gjør disse sconesene ekstra saftige og holdbare. I tillegg inneholder de kli og linfrø som er bra for fordøyelsen. Scones smaker nydelig. Og ikke bare til frokost.

Ingredienser

3 dl hvetemel
1 ss linfrø
1 ss havrekli
2 ts bakepulver
¼ ts salt
50 g TINE Meierismør
250 g TINE Mager Cottage Cheese

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Bland hvetemel, linfrø, havrekli, bakepulver og salt i en food processorbolle. Skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen. La maskinen gå til smøret er finfordelt. Tilsett cottage cheese og bland raskt sammen til en deig.
    3. Del deigen i fire biter og form til boller. Trykk dem flate på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Gjør disse gode sconesene enda litt sunnere ved å erstatte deler av det fine hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

 

Kommentarer

  • Cecilie

    2 måneder siden
    Disse blir alltid supergode :)
    Jeg fryser de ned, og så tar jeg med meg en frossen til jobb, da er det ferdig tint og god som ny til lunsj!

    Har aldri skjønt poenget med å bruke mager CC, så jeg bruker bare vanlig CC, en sånn 300g boks. Hvis jeg vil spare noen kalorier, så bytter jeg ut smøret med kesam, de blir veldig gode da også :)

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat