Frokostscones

Frokostscones

Kommentarer 34
  • Enkel
  • 25 min
Cottage cheese gjør disse sconesene ekstra saftige og holdbare. I tillegg inneholder de kli og linfrø som er bra for fordøyelsen. Scones smaker nydelig. Og ikke bare til frokost.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl hvetemel
1 ss linfrø
1 ss havrekli
2 ts bakepulver
¼ ts salt
50 g TINE Meierismør
250 g TINE Mager Cottage Cheese

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Bland hvetemel, linfrø, havrekli, bakepulver og salt i en food processorbolle. Skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen. La maskinen gå til smøret er finfordelt. Tilsett cottage cheese og bland raskt sammen til en deig.
    3. Del deigen i fire biter og form til boller. Trykk dem flate på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Gjør disse gode sconesene enda litt sunnere ved å erstatte deler av det fine hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Solvei Solar

    1 år siden
    Hadde satt pris på om dere kunne justert oppskriften slik at den tilsvarer en hel liten eller hel stor boks med CC :p På forhånd takk!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Du kan justere oppskriften selv ved å justere antall porsjoner, Solvei :) Håper dette løser det for deg. God bakst!

      Kommenter  (2)

      • Elli

        8 måneder siden
        «Problemet» er at hvis man justerer posjonene så samstemmer det fortsatt ikke med en boks med cc. En stor boks er på 400g, men oppskriften sier 6 posjoner - 375g cc eller 7 posjoner 437,5g cc.. Så hvis man ønsker å redusere matsvinn/slippe å sitte igjen med 25g cc, hadde det vært både praktisk og lurt å ha en oppskrift hvor det passer akkurat med en boks på 400g.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Hei Eli,

          For å ikke sitte igjen med 25 gram kan du ha dette oppi og justere med mel frem til du får riktig konsistens på deigen :) Men her er det viktig å ikke ha i for mye mel på engang. Lykke til!

          Kommenter  (0)


  • Maria

    2 år siden
    Hei, sconsene ble kjempe gode selv om jeg droppet kesamen. Men jeg lurte på om man kan lage scones en dag også steke dem dagen etter. Hvis det går lurer jeg på hvordan de må oppbevares, har veldig lyst til å overraske broren min med scones nær vi skal på fjellet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Maria, Så heldig broren din er som får ferske scones på fjelltur :) Du kan lage deigen kvelden før og sette den til kaldheving i kjøleskapet over natten. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (3)


  • Einar

    2 år siden
    Dette er den nye søndagsfrokosten her i huset! Blir veldig saftig og godt med cottage cheese i deigen.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Einar, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Julia lykke gyberg

    3 år siden
    Dette ble ikke bra og jeg fulgte oppskriften. Akkurat som om det mangler noe i oppskriften:(

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julia, Hva er det du mener som mangler?

      Kommenter  (0)


  • Anettepv

    3 år siden
    Stemmer det at de skal stekes på 250 grader?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anette, Det stemmer at de skal stekes på 250 grader, men det er viktig at du kun bruker over- og undervarme, ikke varmluft. Også kan stekingen variere litt fra ovn til ovn, så det kan være at 230 grader er riktig på din ovn. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (0)

    • Silje

      3 år siden
      Har stekt dem selv på 250 grader, og neste gang skal jeg ha det på litt mindre grader.. Ble fort stekt utenpå, men ikke inni..

      Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Silje, Som jeg skriver over så kan steketemperaturen variere litt fra stekeovn til stekeovn. Også er det viktig å bruke over- og undervarme, ikke varmlufttsfunksjonen. Bedre lykke neste gang :)

        Kommenter  (0)


  • Yvonne

    4 år siden
    Jeg laget disset med bare litt olje, kesam og cottage cheese. Jeg byttet ut all hvetemel med spelt, rug og bygg. de ble rett og slett knallgode. hadde litt for mye bakepulver i desverre, så gleder meg til å lage igjen og smake hvor fantastisk de kan være! :D

    Kommenter  (3)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Yvonne, Takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding. Det er det vi elsker med baking - det finnes så utrolig mange muligheter :)

      Kommenter  (0)


  • Else

    4 år siden
    Lagde de her med banan, kanel og sammalt rug og bare litt hvetemel. Supergode og saftige! neste gang blir det også med havregryn :)

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Else, Dette hørtes spennende ut :) Takk for gode tips.

      Kommenter  (1)


  • Marianne

    4 år siden
    Hei! :) Ser det står at mager cottage cheese inneholder lite sukker. Vet du hvordan laktoseinnholdet er i denne? Har laktoseintoleranse, men kan spise vanlig hvitost og smør uten store reaksjoner. Hadde vært bra med både cottage cheese og creme fraiche i den laktosefrie hylla! :)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Marianne, Her har du en link til oversikt over laktoseinnholdet i våre produkter: http://www.tine.no/helse/sunt-kosthold/_attachment/145918?_ts=14addf5295e Ønske om nye produkter er notert :) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (0)


  • Ingrid Dyrhaug

    4 år siden
    Hvor lenge holder de seg gode? Er disse fine å fryse ned?

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ingrid, Disse holder seg ferske og gode i et par dager, men smaker selvsagt aller best nybakt. Ellers passer de godt til frysing:)

      Kommenter  (0)


  • Katrine Syverstad

    4 år siden
    Disse var kjempegode! Jeg fulgte heller ikke oppskriften til punkt og prikke. Jeg erstattet det fine siktede hvetemelet med fullkorn siktet hvetemel, og så brukte jeg god rapsolje egent til baking i stedet for smør. Gjorde det som et forsøk på å gjøre dem bittelitt sunnere.

    Kommenter  (5)

    • Henriette

      4 år siden
      Hvor mye rapsolje brukte du isteden for smør?

      Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat