Skip to main content

Sconeskake med blåbær

Enkel
25min

God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.

3.3
(47)
Next ImageSconeskake med blåbær

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 dl
hvetemel
3 dl
havregryn
1 ss
bakepulver
0.5 dl
sukker
3 dl
TINE® Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
2 dl
blåbær

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.

  2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.

  3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.

    Tips

    Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Den smaker også deilig med bringebær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter