
Scones med honning og friske blåbær
Scones er overraskende raskt å lage og kalles også opprinnelig for "quick bread". Med denne oppskriften kommer langt om du har Kefir, mel og bakepulver tilgjengelig. Servert med blåbær og honning blir sconesen rene festen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Ha hvetemel, salt, bakepulver, sukker og Kefir i en bolle og bland godt. Skjær smøret i 1 x 1 cm terninger.
- 2
Tilsett smør, og bland det godt inn i deigen. Tilsett honning og blåbær. Deigen skal lett samles, ikke eltes.
- 3
Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller en smurt stekeplate.
- 4
Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter på 250 °C.
- 5
Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ekstra bær og honning.
Tips
Hvis du ønsker en grovere variant, bytter du ut deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov.