
Scones fra Bakeriet i Lom
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Scones fra Bakeriet i Lom
-
750 ghvetemel
-
3 ssbakepulver
-
125 gTINE® Meierismør (romtemperert)
-
75 gsukker
-
½ stksitron
-
½ stkappelsin
-
400 grosiner
-
300 gvalnøtter
-
5 dlTINE® Kefir Økologisk eller kulturmelk
Pensling
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Legg rosinene i varmt vann i minst 15 minutter. Husk at du må sile godt av rosinene før du blander dem i deigen.
-
2
Sett stekeovnen på 190 °C. Hvis du bruker varmluftsovn, sett den på 175 °C.
-
3
Bland smør, sukker, saft og revet skall fra sitron og appelsin. Bruk hendene når du smuldrer og knar hvetemel, bakepulver og smørblandingen godt sammen. Rosiner, nøtter og kefir blandes deretter inn.
-
4
Det er litt klisset, men alt skal blandes sammen til en god deig. Smør godt med mel på bakebordet og hell deigen ut av bollen. Strø litt mel over deigen før du former den til en firkant som er 3-4 cm tykk. Bruk en stor kniv og del deigen i 4 like store firkanter.
-
5
Del hver av de firkantene på nytt i fire like store biter. De 16 bitene legger du på en stekeplate dekket med bakepapir.
-
6
Pensle sconsen med litt melk før du setter platen midt i ovnen og steker midt i ovnen i ca 15-20 minutter til de er gyldne.