
Scones fra Bakeriet i Lom
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og scones over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 16 scones. God fornøyelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
16
Scones fra Bakeriet i Lom
Pensling
Fremgangsmåte
- 1
Legg rosinene i varmt vann i minst 15 minutter. Husk at du må sile godt av rosinene før du blander dem i deigen.
- 2
Sett stekeovnen på 190 °C. Hvis du bruker varmluftsovn, sett den på 175 °C.
- 3
Bland smør, sukker, saft og revet skall fra sitron og appelsin. Bruk hendene når du smuldrer og knar hvetemel, bakepulver og smørblandingen godt sammen. Rosiner, nøtter og kefir blandes deretter inn.
- 4
Det er litt klisset, men alt skal blandes sammen til en god deig. Smør godt med mel på bakebordet og hell deigen ut av bollen. Strø litt mel over deigen før du former den til en firkant som er 3-4 cm tykk. Bruk en stor kniv og del deigen i 4 like store firkanter.
- 5
Del hver av de firkantene på nytt i fire like store biter. De 16 bitene legger du på en stekeplate dekket med bakepapir.
- 6
Pensle sconsen med litt melk før du setter platen midt i ovnen og steker midt i ovnen i ca 15-20 minutter til de er gyldne.
Tips
#1: For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.
#2: Hvis du ikke er glad i nøtter og rosiner, kan du lage scones uten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



