Scones fra Bakeriet i Lom

Scones fra Bakeriet i Lom

Kommentarer 35
  • Enkel
  • 60 min
Hvert år selges tusenvis av boller, brød og scones over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 16 scones. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Scones fra Bakeriet i Lom

750 g hvetemel
3 ss bakepulver
125 g TINE Meierismør (romtemperert)
75 g sukker
½ stk sitron
½ stk appelsin
400 g rosiner
300 g valnøtter
5 dl TINE Kefir Økologisk eller kulturmelk

Pensling

4 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Legg rosinene i varmt vann i minst 15 minutter. Husk at du må sile godt av rosinene før du blander dem i deigen.
    2. Sett stekeovnen på 175°C.
    3. Bland smør, sukker, saft og revet skall fra sitron og appelsin. Bruk hendene når du smuldrer og knar hvetemel, bakepulver og smørblandingen godt sammen. Rosiner, nøtter og kefir blandes deretter inn.
      Trinn 1: Slik lager du scones fra Bakeriet i Lom
    4. Det er litt klisset, men alt skal blandes sammen til en god deig. Smør godt med mel på bakebordet og hell deigen ut av bollen. Strø litt mel over deigen før du former den til en firkant som er 3-4 cm tykk. Bruk en stor kniv og del deigen i 4 like store firkanter.
      Trinn 2: Slik lager du scones fra Bakeriet i Lom
    5. Del hver av de firkantene på nytt i fire like store biter. De 16 bitene legger du på en stekeplate dekket med bakepapir.
      Trinn 3: Slik lager du scones fra Bakeriet i Lom
    6. Pensle sconsen med litt melk før du setter platen midt i ovnen og steker midt i ovnen i ca 15-20 minutter til de er gyldne.
      Trinn 4: Slik lager du scones fra Bakeriet i Lom
Tips!

#1: For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut smøret en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg.

#2: Hvis du ikke er glad i nøtter og rosiner, kan du lage scones uten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • June

    2 måneder siden
    Er det saften og skallet fra en halv sitron og en halv appelsin?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det stemmer, June :)

      Kommenter  (0)


  • Kiki

    3 måneder siden
    Noen av de beste sconesene jeg har smakt! Utrolig lett oppskrift, ingen bismak, lufitge og smakfulle. Men da vi kun hadde omtrent 200 g rosiner, så ble det mye mindre enn i oppskriften. Allikevel var det proppfullt med rosiner, så det var litt rart :-) Vi behøvde også opp mot 40 min på at de ble nok stekt. Takk for oppskriften! :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Høres fantastisk ut, Kiki :) Så fint at det holdt med rosinene og at dere fant ut riktig steketid i forhold til deres ovn. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Stine

    8 måneder siden
    Tror det kan være lurt å ta mindre mengde bakepulver enn det står, bruker du natron isteden, ikke ta mye!! De får en bismak, bedre med mindre mengde, men gode med mørk sjokolade i :) kan også pensles med pisket egg :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Takk for at du deler dine erfaringer og tips med oss, Stine :) Håper Sconesene fra Lom ble fantastisk på smak.

      God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Ida

    1 år siden
    Veldig gode, men mine ble langt nær så fine i utseendet. Hvordan kan man få en "glatt og blank" overflate som på bildet?:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ida, Når man elter deig er det viktig å presse litt mens man ruller for å klemme ut luftbobler og får en fin og glatt overflate :) Så bra det smakte! God bakst videre.

      Kommenter  (0)

      • Brit

        1 år siden
        Gjærdeig?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei brit, Flott du passer på! Det er endret på nå :) Ha en fin dag!

          Kommenter  (0)


  • Johanne

    2 år siden
    Jeg synes det var for mye bakepulver i disse. Gir en litt merkelig bismak!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Johanne! Du kan eventuelt prøve med natron istedenfor om du syns det smaker mye av bakepulveret :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)

      • Caro

        9 måneder siden
        Etter å ha lest kommentarer, tak jeg 50/50 natron og bakepulver.
        Må si mine fikk en veldig merkelig bismak. Så tror nok jeg halverer dette om jeg prøver igjen.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          9 måneder siden
          Hei Caro,

          Så leit å høre du syns det ga en bismak. Gi oss gjerne en tilbakemelding om du halverer neste gang og om du blir fornøyd :)God bakst videre!

          Kommenter  (1)


  • Oddrun Botnen Eie

    2 år siden
    400g rosiner høres mye ut...Er det ikke mye i forhold til størrelsen på deigen?

    Kommenter  (2)

    • Oddrun Botnen Eie

      2 år siden
      Jeg reduserte mengden rosiner. Brukte 150g. Brukte 200g walnøtter. Brukte Schär brødmix og Schär fintmel (glutenfritt). Jeg glemte/droppet sukkeret. Jeg brukte 1 boks kokosmelk og en boks med Tofutti Sour Supreme, for å få med det sure. De ble veldig gode. Savner ikke sukkeret, rosinene gjør jo jobben :)

      Kommenter  (0)


  • Liv

    2 år siden
    Fins det laktosefri kulturmjølk? Evt. kva kan ein bruke i staden??

    Kommenter  (7)


  • Andrea

    2 år siden
    Hei. hva kan man bruke istedenfor rosiner?

    Kommenter  (0)


  • Bente Røsten Westad

    3 år siden
    Det står 3 ss i oppskriften. Stemmer det eller er det meningen det skal stå 3 ts?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Bente, 3 spiseskjeer med bakepulver stemmer, lykke til :)

      Kommenter  (0)

      • Hilde

        23 dager siden
        bakte med 250 grov spelt og 500 gram siktet spelt. Brukte 3 dessertskjeer med bakepulver. Ble veldig gode :) Bruker spelt fra Godt Brød !

        Kommenter  (0)


  • Celina

    3 år siden
    Veldige gode og saftige scones! Jeg valgte å bruke 400 g hvetemel og 350 g sammalt speltmel - noe som funket ypperlig. Vet ikke om det kun er min ovn, men sconsen trengte mye lengre tid i ovnen enn hva det står i oppskriften. Jeg tror mine sto i nesten 40 minutter før de ble gylne :)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Celina, Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn, og i tillegg så hadde du mye sammalt mel i dine Scones, og da øker steketiden noe. Takk for en hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat