Scones med Kesam®
Enkel•25 min min
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlhvetemel
-
3 dlhavregryn
-
1 ssbakepulver
-
½ tssalt
-
½ dlsukker
-
100 g
-
3 dl
-
1 dlrosiner (kan sløyfes)
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
-
2
Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.
-
3
Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
-
4
Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.
-
5
Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.