Scones med yoghurt

Scones med Kesam®

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 25 min
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

bakepapir
3 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 ss bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
100 g TINE Meierismør
3 dl Kesam® Original
1 dl rosiner (kan sløyfes)
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
    2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.
    3. Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
    4. Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.
    5. Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.
Tips!

Hvis du ønsker en litt søtere variant, bland inn litt grovhakket mørk sjokolade sammen med rosinene.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hilde Myrhaug

    2 år siden
    Jeg klarte å kakke egget inni selve røra... Funker det å bare ta litt mere mel, siden nå er jo deigen veldig klissete.. What to do....

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hilde, Ja su kan prøve å spe med litt ekstra mel, men for mye melk kan gjøre de alt for kompakte og harde. Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Ana Hannisdal

    2 år siden
    Hei Jeg har laget denne oppskriften flere ganger og det smakte veldig god. Men, jeg vakker dag, bruket jeg natron for bakepulver, og det var skikkelig himmelsk. Jeg anbefaler det! Skal prøve i dag med brunost oppi i deigen :-)

    Kommenter  (2)

    • Ana Hannisdal

      2 år siden
      *en vakker dag

      Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ana, Så hyggelig å se at du er en flittig bruker av denne oppskriften og har gjort en litt egen vri på den :) takk for at du deler dine tips med oss. God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Lena

    2 år siden
    Denne oppskrifta er fantastisk og har blitt en skikkelig favoritt hos oss. Jeg er for lat til å kjevle, så jeg deler bare deigen i 12 og triller kuler som jeg trykker flate - fungerer supert! ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lena, Så hyggelig å høre at det de har blitt en favoritt :) Takk for at du deler tipset med oss om en kjevlefri versjon!

      Kommenter  (1)


  • Anne

    2 år siden
    Kan kesam byttes med rømme? Eller blir det helt feil?

    Kommenter  (2)


  • ida

    4 år siden
    Hei! Disse skal jeg prøve. Jeg har to spm. 1) Kjevler du ut deigen og trykker ut sirkler med glass? - hvor tykke skal de evt være? 2) kan de fryses?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ida, Du kan kjevle eller presse ut deigen med hendene, til deigen er 1 cm tykk. Deretter bruker du et glass (ikke bunnen) og trykker ut runde sirkler :) Scones kan man gjerne fryse. God baking :)

      Kommenter  (5)


  • yngve

    6 år siden
    og hvor mange kalorier blir det da? kan smøret være flytende?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Yngve. I denne oppskriften bør du ikke smelte smøret, men heller bruke det romtemperert. Dersom du baker sconesene for hånd, skjærer du smøret og terninger og knar dem inn litt etter litt. Hvor mange kalorier hver scones blir, har jeg dessverre ikke oversikten over, men jeg synes vi alle skal kose oss med denne saftige sconesvarianten uansett! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (4)


  • Johanne

    6 år siden
    Byttet ut yoghurten med vaniljekesam, ble veldig godt :)

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for tipset, Johanne! Glad for å høre at du likte sconesene. Ha en fortsatt nydelig dag!

      Kommenter  (1)


  • Adéle

    6 år siden
    ANBEFALES! Jeg har laget denne to ganger, og det blir sååå gode. Varierer litt med hva jeg har oppi av rosiner, tranebær eller blåbær. Best når de er helt ferske! Og så er de lette å lage.

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat