
Scones med Kesam®
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
- 2
Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.
- 3
Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
- 4
Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.
- 5
Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.
Tips
Hvis du ønsker en litt søtere variant, bland inn litt grovhakket mørk sjokolade sammen med rosinene.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



