Scones med yoghurt

Scones med Kesam®

21
124
Enkel25 min
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

  2. 2

    Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.

  3. 3

    Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.

  4. 4

    Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.

  5. 5

    Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.

Tips

Hvis du ønsker en litt søtere variant, bland inn litt grovhakket mørk sjokolade sammen med rosinene. 

Del denne oppskriften: