
Scones med Kesam®
- Enkel
- 25 min
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.

Ingredienser
Utstyr
bakepapir
3 dl | hvetemel |
3 dl | havregryn |
1 ss | bakepulver |
½ ts | salt |
½ dl | sukker |
100 g | TINE Meierismør |
3 dl | Kesam® Original |
1 dl | rosiner (kan sløyfes) |
1 stk | egg |


Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
-
Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.
-
Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
-
Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.
-
Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.
-

Tips!
Hvis du ønsker en litt søtere variant, bland inn litt grovhakket mørk sjokolade sammen med rosinene.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Hilde Myrhaug
(1)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
Ana Hannisdal
(2)
Ana Hannisdal
(1)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
Lena
(1)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(1)
Anne
(2)
ida
(2)
Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør
(5)
yngve
(1)
Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør
(4)
Johanne
(2)
Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør
(1)
Adéle
(5)