Scones med yoghurt

Scones med Kesam®

20
  • Enkel
  • 25 min
Scones kalles "quick bread" fordi de ikke trenger å heve. Det gjør denne baksten perfekt til frokost i helgene. Kesam gjør rundstykkene ekstra saftige.

Ingredienser

Utstyr

bakepapir
3 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 ss bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
100 g TINE Meierismør
3 dl Kesam® Original
1 dl rosiner (kan sløyfes)
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
    2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor. Ha i smør og la maskinen gå til alt smøret er fordelt. Rør i Kesam og rosiner. Elt sammen til en litt seig deig.
    3. Dryss over litt mel og trykk deigen ut på et melet bakebord, ca. 1,5 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
    4. Legg scones på en stekeplate med bakepapir på og pensle med sammenrørt egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter til gylne på toppen.
    5. Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.
Tips

Hvis du ønsker en litt søtere variant, bland inn litt grovhakket mørk sjokolade sammen med rosinene.

 

Kommentarer

  • L

    1 dager siden
    skal jeg smelte smør før jeg blander de inn m tørrvarer?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat