Skip to main content

Grove scones

Enkel
15min

Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.

4.0
(389)
Next ImageGrove scones

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 dl
sammalt hvete, grov (evt. fin)
4 dl
hvetemel (ca.)
0.5 ts
salt
6 ts
bakepulver
1 beger

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.

  2. Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.

  3. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kesam egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter