
Grove scones
Enkel•15 min min
Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 dlsammalt hvete, grov (evt. fin)
-
4 dlhvetemel (ca.)
-
½ tssalt
-
6 tsbakepulver
-
1 begerKesam® Mager Naturell (300 g)
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.
-
2
Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.
-
3
Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.