Grove scones

Grove scones

Kommentarer 54
  • Enkel
  • 15 min
Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl sammalt hvete, grov (evt. fin)
4 dl hvetemel (ca.)
½ ts salt
6 ts bakepulver
1 beger Kesam® Mager Naturell 300 g (300 g)
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.
    2. Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.
    3. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.
Tips!

Kesam egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mia

    2 år siden
    Går det ann å byte ut kesam med rømme? Mor har bursdag i morgen og hadde tenkt å overraske henne med hjemmebakte scones til frokost!

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Mia, Det skal ikke være noe problem, men pass på å ha litt og litt av rømmen i slik at du tilpasser mengden og deigen ikke blir for løs, da rømme ikke er like fast som kesam :) Hurra for Mor på etterskudd! God bakst!

      Kommenter  (0)


  • therese

    2 år siden
    Kan man bytte ut hmelka med laktosefri?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Therese! Klart du kan det. God baking :)

      Kommenter  (4)


  • Anne

    2 år siden
    Perfekte! Supergode!! Takk for fin oppskrift! :)

    Kommenter  (4)


  • Jakob

    2 år siden
    Altfor mye bakepulver! Syltetøyet reagerte med sconesene. Det boblet og fikk en skummende grå farge. Dårlig frokostopplevelse :-(

    Kommenter  (2)

    • Annika

      2 år siden
      ?? Hørtes ikke ut som en vellykket bakeepisode :-D

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Uff da! Enig med Annika, Hørtes ikke ut som en vellykket dag på kjøkkenet:/ Håper du har prøvd igjen og det ble mer vellykket! God bakst videre!

        Kommenter  (0)


  • Hege

    3 år siden
    Hvor tykke skal leivene være? Prøvde mine med 2cm, men de ble 7-8cm i ovnen og måtte ha mye lengre steketid..

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hege, 7 til 8 centimeter på de ferdige sconesene høres veldig bra ut. Hvor mye lengre måtte du steke de?

      Kommenter  (0)

      • Hege

        3 år siden
        Hei, stekte de i ca 15 minutter og da var den ene fortsatt rå inni. Burde nok stekt i minst 17 minutter.

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei igjen Hege, Det kan være litt forskjell fra stekeovn til stekeovn, da de er fra ulike produsenter og har ulik alder, så steketiden vi oppgir, vil alltid være veiledende. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (0)

          • Hege

            3 år siden
            Ja, er klar over dette med stekeovner, lurte mest på om tykkelsen var riktig ?? Trodde de skulle være tynnere ?? Ellers et supert bakverk å lage med små barn ??

            Kommenter  (3)


  • Merethe

    3 år siden
    Hvor mye kcal er det i en scone sånn ca??

    Kommenter  (53)


  • Marte

    3 år siden
    Går det an å bruke cottage cheese istedenfor kesam?

    Kommenter  (6)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Marthe, Du kan fint bruke Cottage Cheese i denne oppskriften, men da ville jeg doblet væskemengden. Konsistensen vil naturligvis også bli noe annerledes. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Martine

    3 år siden
    Jeg opplevde at steketiden var altfor kort. Etter 10min. var de fortsatt rå inni og jeg måtte legge på minst 5min. ekstra! Ellers smakte de veldig godt ;)

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Martine, Det er forskjell på stekeovner, både fra produsent til produsent, men også fordi noen har eldre modeller enn andre. En gyllen huskeregel er derfor at steketid er veiledende i oppskrifter. Ikke bare på www.tine.no, men alle oppskrifter :)

      Kommenter  (2)


  • Anniken

    3 år siden
    Kjempegode. Jeg kuttet ned til 4 ts med bakepulver - det holdt i massevis:)

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Anniken, Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak:) 4 ts bakepulver gjør dem litt mer kompakte, men fortsatt veldig gode :) God sommer!

      Kommenter  (8)


  • Rebekka

    3 år siden
    Kan jeg bruke crème fraiche i stedet?

    Kommenter  (32)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Rebekka, Det er heller ikke noe problem å erstatte Kesam med Crême Fraiche i denne oppskriften, men ikke tilsett hele pakken med en gang, men se deigen litt ann, for den blir litt bløtere med Crême Fraiche. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat