Grove scones

Grove scones

60
  • Enkel
  • 15 min
Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.

Ingredienser

4 dl sammalt hvete, grov (evt. fin)
4 dl hvetemel (ca.)
½ ts salt
6 ts bakepulver
1 beger Kesam® Mager Naturell (300 g)
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.
    2. Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.
    3. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.
Tips

Kesam egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Kommentarer

  • Aud-Helen

    3 måneder siden
    Hei, tips til hva jeg kan bytte ut kesam pg helmelk med for å gjøre den melkefri?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat