Scones

(59)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, kulturmelk og rosiner.

Antall porsjoner

Ingredienser

225 ghvetemel
3 tsbakepulver
1 tssukker
60 gTINE Meierismør
4 sssultanrosiner (lyse rosiner)
1 stkegg
1 dlTINE Kulturmjølk

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
    2. Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
    3. Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
    4. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
    5. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
    6. Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.

Tips:

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Kommentarer

  Legg til kommentar