Hjemmelagde engelske scones

Scones

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, kulturmelk og rosiner.

Ingredienser

Antall porsjoner

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts sukker
60 g TINE Meierismør
4 ss sultanrosiner (lyse rosiner)
1 stk egg
1 dl TINE Kulturmjølk

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
    2. Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
    3. Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
    4. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
    5. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
    6. Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.
Tips!

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hege

    3 år siden
    MÅ man bruke egg? Jeg er allergisk og vil helst unngå det.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hege, Du kan droppe egget, men du kan da oppleve at sconesene drysser litt etter steking. Du kan alternativt tilsette en eggeerstatning, som selges i det fleste helsekostforretninger. Lykke til :)

      Kommenter  (1)

      • Hege

        3 år siden
        Takk for svar :) Ekte engelske scones inneholder nemlig ikke egg ;)

        Kommenter  (0)


  • bente

    3 år siden
    NAM!

    Kommenter  (0)


  • Lars

    3 år siden
    Raskt spm, hvor mange Scones er "en porsjon"?

    Kommenter  (33)


  • ida

    6 år siden
    super morsomme og lage:) jeg grukte koke sjokolade og det ble kjempe godt!

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for tipset, Ida! Sjokolade i scones...mmm...nydelig! :)

      Kommenter  (3)


  • Kristian

    6 år siden
    Fantastisk gode scones. Vi brukte vanlige rosiner siden vi ikke hadde sultanrosiner. Anbefales.

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Kristian! Godt å høre at sconesene falt i smak. Rosiner kan du helt fint bruke. I går lagde jeg en variant med tørket tranebær og litt revet sitronskall. Kjempegodt - og verdt et forsøk det også! :)

      Kommenter  (4)


  • Maria

    6 år siden
    Kjempe gode hvis man tar i havre, gulrøtter, selleri og kokos

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Maria. Dette hørtes ut som en "eksotisk" vri på scones og annerledes vri på ingredienser...! Med "havre" mener du da havregryn?

      Kommenter  (1)


  • Marius Ørvik

    7 år siden
    Meget gode med bringebærsyltetøy også!

    Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat