Scones
Enkel•30 min min
Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, Kefir og rosiner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
225 ghvetemel
-
3 tsbakepulver
-
1 tssukker
-
60 g
-
4 sssultanrosiner (lyse rosiner)
-
1 stkegg
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
-
2
Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
-
3
Bland egg og Kefir og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
-
4
Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
-
5
Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
-
6
Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.