Hjemmelagde engelske scones

Scones

12
  • Enkel
  • 30 min
Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, kulturmelk og rosiner.

Ingredienser

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts sukker
60 g TINE Meierismør
4 ss sultanrosiner (lyse rosiner)
1 stk egg
1 dl TINE Kulturmjølk

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
    2. Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
    3. Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
    4. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
    5. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
    6. Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.
Tips!

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Kommentarer

  • Hege

    3 år siden
    MÅ man bruke egg? Jeg er allergisk og vil helst unngå det.

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hege, Du kan droppe egget, men du kan da oppleve at sconesene drysser litt etter steking. Du kan alternativt tilsette en eggeerstatning, som selges i det fleste helsekostforretninger. Lykke til :)

       (1)

      • Hege

        3 år siden
        Takk for svar :) Ekte engelske scones inneholder nemlig ikke egg ;)

         (0)


  • bente

    4 år siden
    NAM!

     (0)


  • Lars

    4 år siden
    Raskt spm, hvor mange Scones er "en porsjon"?

     (1)


  • ida

    6 år siden
    super morsomme og lage:) jeg grukte koke sjokolade og det ble kjempe godt!

     (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for tipset, Ida! Sjokolade i scones...mmm...nydelig! :)

       (3)


  • Kristian

    7 år siden
    Fantastisk gode scones. Vi brukte vanlige rosiner siden vi ikke hadde sultanrosiner. Anbefales.

     (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Kristian! Godt å høre at sconesene falt i smak. Rosiner kan du helt fint bruke. I går lagde jeg en variant med tørket tranebær og litt revet sitronskall. Kjempegodt - og verdt et forsøk det også! :)

       (4)


  • Maria

    7 år siden
    Kjempe gode hvis man tar i havre, gulrøtter, selleri og kokos

     (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Maria. Dette hørtes ut som en "eksotisk" vri på scones og annerledes vri på ingredienser...! Med "havre" mener du da havregryn?

       (1)


  • Marius Ørvik

    8 år siden
    Meget gode med bringebærsyltetøy også!

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat