
Scones med Kefir og aprikos
Enkel•30 min10 min
Bloggeren bak Kvardagsmat.no, Anita Blomvik, deler sin smakfulle oppskrift på scones med kefir og aprikos! En saftig og deilig bakst helt uten sukker, som fungerer like godt til frokost, lunsj og kvelds.
Ingredienser
Antall stykker
-
150 ghvetemel
-
150 gsammalt hvete, fin
-
1 tsnatron
-
¼ tssalt
-
50 gtørkede aprikoser (8-10 stk)
-
2 dl
-
2 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.
-
2
Del aprikosene i små biter.
-
3
Rør sammen alt til en jevn deig.
-
4
Trill en ca. 30 cm lang pølse av deigen, og trykk 1 cm flat ved hjelp av håndbaken.
-
5
Brett deigen slik at den ligger i to lag, men fremdeles er like lang, og del opp i 7-8 sconesbiter.
-
6
Sett på bakepapirkledd stekebrett og stek i omnen i 10-15 min, til de er gylne.
-
7
Avkjøl på rist, og server de lunkne.