Skip to main content

Scones med Kefir og aprikos

Enkel
30min

Bloggeren bak Kvardagsmat.no, Anita Blomvik, deler sin smakfulle oppskrift på scones med kefir og aprikos! En saftig og deilig bakst helt uten sukker, som fungerer like godt til frokost, lunsj og kvelds.

4.2
(19)
Next ImageScones med Kefir og aprikos

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Ingredienser

150 g
hvetemel
150 g
sammalt hvete, fin
1 ts
natron
0.25 ts
salt
50 g
tørket aprikos (8-10 stk)
2 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.

  2. Del aprikosene i små biter.

  3. Rør sammen alt til en jevn deig.

  4. Trill en ca. 30 cm lang pølse av deigen, og trykk 1 cm flat ved hjelp av håndbaken.

  5. Brett deigen slik at den ligger i to lag, men fremdeles er like lang, og del opp i 7-8 sconesbiter.

  6. Sett på bakepapirkledd stekebrett og stek i omnen i 10-15 min, til de er gylne.

  7. Avkjøl på rist, og server de lunkne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med kremost eller syltetøy for en ekstra rund og god smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter