Skip to main content

Surmelkskjeks

Middels
1t

Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

3.5
(145)
Next ImageSurmelkskjeks

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 dl
sukker
0.5 ts
hornsalt
1 ts
natron
100 g
havregryn
450 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.

  2. La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.

  3. Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.

  4. Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.

  5. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på!  Les mer på: http://kvardagsmat.no/

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter