Surmelkskjeks
Middels•60 min12 min
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dl
-
1 dlsukker
-
½ tshornsalt
-
1 tsnatron
-
75 g
-
100 ghavregryn
-
450 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
-
2
La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
-
3
Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
-
4
Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
-
5
Avkjøl på rist.