Surmelkskjeks
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Porsjoner
1
Slik gjør du
- 1Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle. 
- 2La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C. 
- 3Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende. 
- 4Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks. 
- 5Avkjøl på rist. 
Tips




