Surmelkskjeks
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.
Middels•1 t•1 personer
Ingredienser
- 2.5 dl TINE® Kefir Økologisk
- 1 dl sukker
- 0.5 ts hornsalt
- 1 ts natron
- 75 g TINE® Meierismør
- 100 g havregryn
- 450 g hvetemel
Slik gjør du
1
Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
2
La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
3
Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
4
Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
5
TipsServer gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på! Les mer på: http://kvardagsmat.no/