
Surmelkskjeks
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
- 2
La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
- 3
Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
- 4
Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
- 5
Avkjøl på rist.
Tips