Surmelkskjes

Surmelkskjeks

9
  • Middels
  • 60 min
  • 12 min
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Ingredienser

2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 dl sukker
½ ts hornsalt
1 ts natron
75 g TINE Meierismør
100 g havregryn
450 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
    2. La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
    3. Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
    4. Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
    5. Avkjøl på rist.
Tips
Server gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på!  Les mer på: http://kvardagsmat.no/

Kommentarer

  • Kverulanten

    18 dager siden
    Rart den blir skrive på bokmål om det er ein nynorsk-skribent...

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat