Surmelkskjes

Surmelkskjeks

9
79
Middels60 min
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.

  2. 2

    La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.

  3. 3

    Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.

  4. 4

    Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.

  5. 5

    Avkjøl på rist.

Tips

Server gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på!  Les mer på: http://kvardagsmat.no/

Del denne oppskriften: