Surmelkskjes

Surmelkskjeks

Kommentarer 8
  • Middels
  • 60 min
  • 12 min
Norges beste matskribent på nynorsk, Anita Blomvik, deler sin deilige oppskrift på surmelkskjeks! De myke og tykke kjeksene fungerer som et smakfullt høydepunkt i hverdagen, og er like populære hos både store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl TINE Kefir Økologisk
1 dl sukker
½ ts hornsalt
1 ts natron
75 g TINE Meierismør
100 g havregryn
450 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Bland Kefir, sukker, hornsalt, natron, smør, havregryn og mel godt sammen i en bakebolle.
    2. La deigen hvile i 20-30 min, og sett ovnen på 200 °C.
    3. Kjevl deigen flat og stikk ut kjeks med en form eller et glass. Prikk de med et grillspyd eller lignende.
    4. Legg de over på et stekebrett kledd med bakepapir midt i ovnen, og stek i 10-12 minutter, til kjeksene er gylne. Denne oppskriften gir ca. 2 brett kjeks.
    5. Avkjøl på rist.
Tips!

Server gjerne kjeksene rett fra ovnen, med smør og ost på!  Les mer på: http://kvardagsmat.no/

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit

    1 år siden
    Jeg lurer på om det med havregryn, er det de lettkokte som er brukt ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marit, Du kan bruke lettkokte havregryn til denne oppskriften :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Tone Skaug Leithe

    2 år siden
    Hvordan bør disse oppbevares?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tone, Surmelkskjeksene holder seg best i en luftett boks i 3-4 dager, de kan også fryses, men smaker så klart best nybakt :)

      Kommenter  (0)


  • Anne wenche bjørnestad

    2 år siden
    Kan jeg bruke glutenfritt mel ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anne, Ja, det skal gå helt fint. Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan du syns resultatet ble :)

      Kommenter  (0)

      • Anne wenche

        2 år siden
        Det gikk helt fint å bruke glutenfritt mel ? jeg brukte semper fin mix.

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei igjen Anne, Takk for at du kommer med en tilbakemeldig. Så bra at de ble vellykket med Glutenfritt mel også :) God Fornøyelse!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat