Skip to main content

Pai med skinke og frukt

Enkel
1t 15min

Oppskrift på nydelig ostepai, hvor tynne spekeskinkeskiver, salat og plommer legges på ved servering. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Pai passer godt til middag, i lunsjboksen eller som lørdagskos.

4.7
(7)
Next ImagePai med skinke og frukt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl
hvetemel
125 g
3 ss
vann

Paifyll

250 stk
Norvegia® Revet eller annen god gulost
3 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ts
sukker

Servering

200 g
tynne skiver spekeskinke
1 stk
ruccola eller annen god salat
3 stk
plomme

Fremgangsmåte

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 200 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Paifyll

  1. Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.

  2. Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter. Stek til fyllet er stivnet.

  3. Server paien med skinkeskiver, salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan også lage paien med andre frukter, som ferske fiken, pærer eller aprikos.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter