
Pai med skinke og frukt
Enkel•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
125 gkaldt TINE® Meierismør
-
3 ssvann
Paifyll
-
250 stkNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
3 stkegg
-
1 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 tssukker
Servering
-
200 gtynne skiver spekeskinke
-
1 stkruccola eller annen god salat
-
3 stkplommer
Slik gjør du det
-
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
-
2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
-
3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
-
4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
-
7
Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.
-
8
Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter. Stek til fyllet er stivnet.
-
9
Server paien med skinkeskiver, salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.