
Pai med skinke og frukt
Oppskrift på nydelig ostepai, hvor tynne spekeskinkeskiver, salat og plommer legges på ved servering. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Pai passer godt til middag, i lunsjboksen eller som lørdagskos.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig paibunn
Paifyll
Servering
Fremgangsmåte
- 1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
- 2
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
- 3
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
- 4
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
- 5
Sett stekeovnen på 200 °C.
- 6
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
- 7
Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.
- 8
Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter. Stek til fyllet er stivnet.
- 9
Server paien med skinkeskiver, salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.
Tips
Du kan også lage paien med andre frukter, som ferske fiken, pærer eller aprikos.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



