Pai med skinke og frukt
Oppskrift på nydelig ostepai, hvor tynne spekeskinkeskiver, salat og plommer legges på ved servering. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Pai passer godt til middag, i lunsjboksen eller som lørdagskos.
Enkel•1 t 15 min•6 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g kaldt TINE® Meierismør
- 3 ss vann
Paifyll
- 250 stykk Norvegia® Revet, eller annen god gulost
- 3 stykk egg
- 1 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ts sukker
Servering
- 200 g tynne skiver spekeskinke
- 1 stykk ruccola, eller annen god salat
- 3 stykk plomme
Slik gjør du
1
Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Hjemmelaget paibunn
1
Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
2
Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
3
Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
4
Sett stekeovnen på 200 °C.
5
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
Paifyll
1
Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.
2
Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter. Stek til fyllet er stivnet.
3
Server paien med skinkeskiver, salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.
TipsDu kan også lage paien med andre frukter, som ferske fiken, pærer eller aprikos.