Asparges og ostepaier

Asparges - og ostepaier

0
16
Enkel80 min
Oppskrift på små, søte paier som du kan servere som forrett, på et tapasbord eller med i piknikkurven. Asparges- og ostepaiene er godbiter som faller i smak hos de fleste. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Av denne oppskriften får du 12 minipaier.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Hjemmelaget paibunn

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften trenger du store muffinsformer.

Med NÅ Paibunn

  1. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. 3

    Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. 4

    Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

  1. 5

    Kok asparges i lettsaltet vann i ca 5 minutter og avkjøl i kaldt vann. Finhakk vårløken.

  2. 6

    Trill ut paideigen på bordet. Trykk ut sirkler, ca 10 cm, av deigen. Legg deigsirklene i muffinsformer, skal dekke bunnen og opp langs kanten, trykk inntil med fingrene. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.

  3. 7

    Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Del resten av aspargesen i mindre biter. Fordel aspargesbiter, hakket vårløk og ost i formene. Visp sammen eggene, kesam, melk, salt og gressløk og fordel det i formene. Legg aspargestoppene oppå.

  4. 8

    Stek paiene midt i ovnen i ca 25 minutter til eggestanden er stivnet. Server paiene lune eller kalde

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Del denne oppskriften: