
Asparges - og ostepaier
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
Hjemmelaget paibunn
-
3 ½ dlhvetemel
-
150 g
-
3 sskaldt vann
Fyll
-
1 buntgrønn asparges
-
1 buntvårløk
-
3 dlNorvegia® Revet eller annen god gulost
-
3 stkegg
-
1 dl
-
2 dl
-
¼ tssalt
-
½ dlfinhakket gressløk
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften trenger du store muffinsformer.
Med NÅ Paibunn
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
-
4
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
Fyll
-
5
Kok asparges i lettsaltet vann i ca 5 minutter og avkjøl i kaldt vann. Finhakk vårløken.
-
6
Trill ut paideigen på bordet. Trykk ut sirkler, ca 10 cm, av deigen. Legg deigsirklene i muffinsformer, skal dekke bunnen og opp langs kanten, trykk inntil med fingrene. Sett formen kjølig i minst 15 minutter.
-
7
Skjær av aspargestoppene og legg dem til side. Del resten av aspargesen i mindre biter. Fordel aspargesbiter, hakket vårløk og ost i formene. Visp sammen eggene, kesam, melk, salt og gressløk og fordel det i formene. Legg aspargestoppene oppå.
-
8
Stek paiene midt i ovnen i ca 25 minutter til eggestanden er stivnet. Server paiene lune eller kalde