Minipaier med ost og skinke

Minipaier med ost og skinke

12
117
Enkel90 min
Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse! Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Nå Paibunn:

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Eller lag dine egne mini-paibunner:

Paifyll:

  • 3 stk
    egg
  • 3 dl
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 100 g
    kokt skinke i terninger
  • 3 dl
    Norvegia® Revet eller Jarlsberg
  • 8 stk
    cherrytomater
  • ½ dl
    solsikkekjerner

Tilbehør:

  • 1 noe
    basilikumblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter. Ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C. Nå Paibunn trenger ikke forstekes.

Hjemmelaget paibunn:

  1. 2

    Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. 3

    Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter.

  3. 4

    Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. 5

    Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.

  2. 6

    Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.

Tips

Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Del denne oppskriften: