Minipaier med ost og skinke
Enkel•90 min min
Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse!
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn
-
150 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Paifyll:
-
3 stkegg
-
3 dl
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
100 gkokt skinke i terninger
-
3 dlNorvegia® Revet eller Jarlsberg
-
8 stkcherrytomater
-
½ dlsolsikkekjerner
Tilbehør:
-
1 noebasilikumblader
Slik gjør du det
Hjemmelaget paibunn:
-
1
Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
-
2
Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
-
3
Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
-
4
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.
-
5
Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.