
Minipaier med ost og skinke
Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse!

Ingredienser
Antall porsjoner
Paifyll:
Tilbehør:
Fremgangsmåte
Hjemmelaget paibunn:
- 1
Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
- 2
Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.
- 3
Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Paifyll:
- 4
Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.
- 5
Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.
Tips
Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.