Minipaier med ost og skinke

Minipaier med ost og skinke

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 90 min
Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse! Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

12 små paiformer eller 12 store muffinsformer

Nå Paibunn:

1 stk Nå® Paibunn

Eller lag dine egne mini-paibunner:

150 g TINE Meierismør (mykt)
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll:

3 stk egg
3 dl TINE Matfløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
100 g kokt skinke i terninger
3 dl Norvegia® Revet eller Jarlsberg
8 stk cherrytomater
½ dl solsikkekjerner

Tilbehør:

1 noe basilikumblader

Slik gjør du det

    1. Rull deigen ut og stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter. Ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C. Nå Paibunn trenger ikke forstekes.
  1. Hjemmelaget paibunn:

    1. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
    2. Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca 20 minutter.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Paifyll:

    1. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.
    2. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.
Tips!

Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Victoria

    5 år siden
    Hei, går det ann å bruke andre varianter av fyll? Som for eksempel å bytte ut skinke med peperoni, eller tilsette løk i fyllet? Eller er det skinke og tomater som smaker best?

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Victoria, Varier med det fyllet du liker best! Pepperoni, tomat og løk hørtes veldig godt ut. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Kathrine

    5 år siden
    Hvor kan jeg få kjøpt små paiformer :)

    Kommenter  (77)


  • Eirin

    6 år siden
    Kan man servere paiene kalde?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Eirin! Disse gode minipaiene kan helt fint være kalde når du serverer dem! Ha en riktig fin 17. mai-feiring!

      Kommenter  (1)


  • Cecilie

    6 år siden
    Hei, jeg har et problem når jeg lager pai. Det blir bare smuldret. Er ikke snakk om å kjevle ut paien for så å flytte på den. Hva gjør jeg galt?

    Kommenter  (1)

    • Cecilie

      6 år siden
      Jeg fant ut av det! Man skal ikke smelte smøret! :)

      Kommenter  (1)

      • Kristine Mangerud, Webredaktør

        6 år siden
        Hei Cecilie! Så bra du fant ut av det, helt riktig at man skal smuldre opp smøret i en paideig. Håper paiene falt i smak :)

        Kommenter  (0)


  • ingunn

    6 år siden
    Kan paiene fryses?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Ingunn. Ja, du kan fint fryse ned disse minipaiene! Lykke til!

      Kommenter  (4)


  • jørgen

    6 år siden
    Er det samsvar mellom punkt 6 og 7 under fremgangsmåten på "hjemmelaget paibunn"? Virker merkelig at man skal forsteke, for så å trille ut og lage sirkler.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Godt poeng, Jørgen! Her har det sneket seg inn en feil, tydeligvis. Jeg har rettet den opp nå, slik at det skal være riktig fremgangsmåte. Takk for tipset!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat