Skip to main content

Minipaier med ost og skinke

Enkel
1t 30min

Minipaier med ost og skinke er enkle å lage og er en stor smaksopplevelse!

3.7
(154)
Next ImageMinipaier med ost og skinke

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyll:

3 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
100 g
kokt skinke i terninger
3 dl
Norvegia® Revet eller Jarlsberg
8 stk
cherrytomat
0.5 dl
solsikkekjerner

Tilbehør:

1 noe
basilikumblader

Fremgangsmåte

Hjemmelaget paibunn:

  1. Bland smør, mel og vann raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. Trill deigen ut på bakebordet. Stikk ut sirkler på ca. 8 cm i diameter og ha dem i muffinsformer, gjerne på brett, eller i små paiformer/sandkakeformer. Sett formene kjølig i ca. 20 minutter.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Fordel skinkebitene i formene og dryss ost over. Hell i eggeblandingen. Del tomatene i to og legg dem i, fordel solsikkefrøene over.

  2. Stek midt i ovnen på 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paiene er gyldne. Pynt med basilikumblader før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Minipaiene kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter