No bake pai med tomat
Vegetar-pai med tomat, crème fraîche, kremost og bunn som ikke trenger steking.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
No-bake paibunn
- 200 g Ritzkjeks, eller annen salt kjeks
- 50 g pinjekjerner
- 200 g TINE® Usaltet Smør
Kremostfyll
- 250 g romtemperert TINE® Kremgo® Naturell
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 2 ss hakket frisk basilikum
- 0.25 ts pepper
Topping
- 200 g tomat, , gjerne forskjellig farge
- 1 stilk frisk basilikum
Slik gjør du
1
Kjør kjeks og pinjekjerner til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og rør inn.
2
Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. Press godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
3
Pisk romtemperert kremost, crème fraîche, basilikum og pepper til en luftig krem. Fordel utover i paibunnen.
4
Del tomater i skiver og fordel utover paien. Oppbevar kaldt før servering, og server med frisk basilikum, salt og pepper.
TipsRuccola, pinjekjerner og litt olivenolje gjør seg også godt som ekstra topping.