No bake pai med tomat
Enkel•30 min min
Vegetar-pai med tomat, crème fraîche, kremost og bunn som ikke trenger steking.
Ingredienser
Antall porsjoner
No-bake paibunn
-
200 gRitzkjeks eller annen salt kjeks
-
50 gpinjekjerner
-
200 g
Kremostfyll
-
250 gromtemperert TINE Kremgo® Naturell
-
3 dl
-
2 sshakket frisk basilikum
-
¼ tspepper
Topping
-
200 gtomater , gjerne forskjellig farge
-
1 stilkfrisk basilikum
Slik gjør du det
-
1
Kjør kjeks og pinjekjerner til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Smelt smør og rør inn.
-
2
Press blandingen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. Press godt opp langs kanten. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
-
3
Pisk romtemperert kremost, crème fraîche, basilikum og pepper til en luftig krem. Fordel utover i paibunnen.
-
4
Del tomater i skiver og fordel utover paien. Oppbevar kaldt før servering, og server med frisk basilikum, salt og pepper.
Tips
Ruccola, pinjekjerner og litt olivenolje gjør seg også godt som ekstra topping.